Jussi Marttinen

Media

Yleensä asiat riitelee eikä ihmiset, sinun totuus on erilainen kuin minun. Minä pidän omasta totuudestani kiinni hinnalla millä hyvänsä. Ongelma nykypäivän keskustelussa on se, että toinen poliittinensuuntaus väittää olevansa oikeassa omassa mielipiteessään. Pahimmassa tapauksessa haukkumalla toisten mielipiteitä vääräksi/yllyttämällä väkivaltaan kuten ääriliikkeet. Pitäisi pyrkiä ajattelemaan jokaiselta kantilta ja tehdä johtopäätökset. Jokaisella ihmisellä on omat mielipiteet ja pitää ollakkin. Itse olen pyrkinyt olla haukkumatta toisten mielipiteitä, kun se yleensä kääntyy itseään vastaan. Sosiaalisen median ongelma on se, että yleensä samanmieliset muovaavat mielipiteitä ilman debattia, niin vasemmalla kuin oikeallakin, kun suurin osa ihmisistä poistaa ystävistään erimieltä olevat ihmiset. Valtamedialla on myös peiliin katsomisen paikka, kun esimerkiksi uutisoidaan rikoksista joissa väitetään rikollisen olevan esim kantasuomalaisen, kun sitten myöhemmin paljastuukin, että uutinen oli false ja rikollinen muualta tullut se ruokkii entistä enemmän epäluottamusta. 
Mielestäni ongelma on se, että mediakentällä lehdistössä/televisiossa toimittajat ovat liian puolueellisia ei ole kuin liberaaliset kannat näkyvillä. Rasistikortti lentää koko ajan, usein käy niin, että ihmiset ei katso näitä lähetyksiä ollenkaan jolloin turvaudutaan vaihtoehtomediaan. Toimittajina niin televisiossa kuin lehdistössäkin pitäisi olla kiintiö vasemmisto yhtäpaljon näkyvillä kuin oikeistokin silloin vaihtoehtomedioidenkin kannatus laskisi.
Usein kuulee vaihtoehtomedioiden olevan propagandaa osa vaihtoehtomedioiden lukijoista ajattelee samoin valtamediasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Valtamedialla on myös peiliin katsomisen paikka, kun esimerkiksi uutisoidaan rikoksista joissa väitetään rikollisen olevan esim kantasuomalaisen, kun sitten myöhemmin paljastuukin, että uutinen oli false ja rikollinen muualta tullut se ruokkii entistä enemmän epäluottamusta. "

Olisiko sinulla esimerkkejä tällaisesta?

Käyttäjän JussiMarttinen kuva
Jussi Marttinen

Esimerkiksi Forssan vastaanottokeskuksen liepeillä ollut joukkotappelu http://yle.fi/uutiset/3-9115920 sekä nurmijärven joukkotappelu. Nurmijärven joukkotappelu sai alkunsa kun matu töni/löi suomalaista tyttöä http://yle.fi/uutiset/3-9164928

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Taitaa olla kuntavaalit tulossa?

Toimituksen poiminnat