Jussi Marttinen

Kuntavaalit 2017 poimintoja vaalikonevastauksistani

Kuntavaalit lähestyvät ja tässä poimintoja vaalikonevastauksistani Ylen sekä Hs:n vaalikoneeseen

Ylen vaalikone

OPPI.

Koulujen opetusryhmät ovat jo niin isoja, että oppiminen häiriintyy.

-JOKSEENKIN ERIMIELTÄ.

Opetusryhmäkoot eivät ole ainut syy oppimisen häiriintymiseen, vaan vanhentunut opetusjärjestelmä sekä kunnioituksen puute opettajia/auktoriteetteja kohtaan. Opetuksesta pitäisi tehdä enemmän yksilöt huomioon ottavaa, vilkkaalle lapselle tunnilla istuminen voi olla kuin vankila siksi toisille käytännön opetus olisi huomattavasti parempi vaihtoehto. Meillä on nykyään melkoinen uusavuttomien joukko. Pääkysymys mielestäni on kuinka pidetään lapset motivoituneina opetuksesta, kun he ajattelevat miksi opetella ulkoa, kun tiedon löytää internetistä. Ratkaisu on mielestäni hyvinkin yksinkertainen, opetuksessa sekä kokeissa pitäsi saada käyttää internettiä, sitä kautta opetuksemme pääsisi uudelle tasolle.

 

HOITO.

Vanhuksilla on oltava oikeus palvelukotipaikkaan, koska nykyinen kotihoito ei ole riittävää.

-JOKSEENKIN SAMAA MIELTÄ.

Niille vanhuksille jotka eivät halua eivätkä kykene asumaan kotonaan. Kaupungilla tulisi olla omia asuinalueita johon kotihoitoa voisi kohdistaa. Olisi kustannustehokkaampaa, kun hoitajan työaika ei menisi siirtymisiin.

 

Kunnallisten terveyspalveluiden yksityistäminen tuo palveluihin tehokkuutta ja säästää kustannuksia.

-JOKSEENKIN SAMAA MIELTÄ.

Kunhan pidetään huoli etteivät verorahat päädy paratiisisaarille. Toivoisin, että pienet paikalliset toimijat pääsisivät kilpailuun avoimesti mukaan. Terve kilpailu mielestäni hyvästä. Suuri riski on, että isot syövät pienet ja sen jälkeen hinnat nousevat.

 

RAHA.

Rakentamista on nopeutettava kansalaisten valitusoikeutta rajoittamalla.

-JOKSEENKIN SAMAA MIELTÄ.

Valittamisen helppous mahdollistaa kiusantekovalittamisen. Valittamisen käsittelymaksu olisi hyvä ottaa käyttöön tapauskohtaisesti. Käsittelymaksun saisi takaisin mikäli valitus menestyisi. Käsittelymaksu tulot pitäisi kohdistaa valitusten käsittelyiden nopeuttamiseksi.

 

ARKI.

Oman kuntani tulee ottaa vastaan Suomesta turvapaikan saaneita.

-TÄYSIN ERIMIELTÄ.

Mikäli ovat valmiita rakentamaan/kunnioittamaan tätä maata ja ovat kristittyjä.

 

 

Kirjastojen palveluista voisi periä vuosimaksun.

-TÄYSIN ERIMIELTÄ

Mikkelin kirjastojen käyttöasteet tulisi tutkia huolellisesti, mikäli joissakin käyttöaste on pudonnut liian alhaiseksi tulisi voimavaroja keskittää muihin kirjastoihin esimerkiksi aukioloaikoja pidentämällä. Pääkirjaston aukioloaikoja voisi ihan hyvin pidentää.

 

Kuntani käyttää liikaa rahaa urheilupaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon.

-JOKSEENKIN ERIMIELTÄ

Areena hankkeen myötä Mikkelin suurimmat urheilu/liikunta investoinnit on tehty pitkälle tulevaisuuteen. Voiko urheilua ja liikuntaa koskaan tukea liikaa. Hyvä henkinen ja fyysinen kunto tulee kunnalle sekä valtiolle moninkertaisesti takaisin.

 

Mikkelin taidemuseo tulee sijoittaa ns. siilokortteliin.

-TÄYSIN ERIMIELTÄ.

Viime vuonna valtuusto päätti museohankkeesta viljasiilotontille. Perussuomalaisten valtuustoryhmä vastusti kyseistä hanketta.Valtuuston päätöksen jälkeen siilotontin sisältö muuttui oleellisesti, kun viljasiillot ja valssimyllyn saikin purkaa. Kyseinen tontti pitäisi kilpailuttaa uudelleen ja ottaa maksimaalinen rakennushyöty irti. Nykyinen graniittitalo tulisi remontoida ja tarvittaessa laajentaa, kun rakennusoikeuttakin on melkein tuhat neliötä. Mielestäni tulisi harkita vakavasti voisiko esimerkiksi sodan ja rauhankeskus muisti toimia samoissa tiloissa. Graniittitalossa oli Suomen marsalkka Mannerheimin koti vuosina 1941-1944.

 

Mikkelin tulee nostaa mieluummin kuntaveroprosenttia kuin muita taksoja ja maksuja

-JOKSEENKIN SAMAA MIELTÄ

Verojakaan ei kannata loputtomiin nostaa, mielestäni yksi ohjenuora voisi olla, että verotus olisi Suomen muitten kaupunkien verotuksen keskiarvo ja sen jälkeen olisi muitten taksojen ja maksujen tarkastelu sekä mahdolliset leikkaukset. Tärkeää olisi pitää Mikkeli houkuttelevana asuinkuntana.

 

ARVOT.

Ennen ei ollut paremmin - suomalaisen elämäntavan muutokset ovat olleet hyvästä.

-TÄYSIN ERIMIELTÄ

Henkiset arvot ovat, Eurooppalaisissa arvoissa ja maailmanparantamisessa. Suomen 100:s juhlavuosi ei Postille merkinnyt mitään. Mannerheimin juhlapostimerkkejä on turha odottaa mutta Tom of Finland postimerkkejä kyllä riittää. Alkokin valitsi 100-vuotis juhlalikööriksi Vana Tallinkin, mitä täällä tapahtuu!!! Kukaan ei puhu enää Suomalaisista arvoista, kun juuri nyt olisi tärkeintä nostaa, kansalliset arvot takaisin kunniaan. Nykyisen kehityksen valossa, Euro tulee tiensä päähän jolloin toivon mukaan saadaan oma markka takaisin. Mikäli rajavalvontaa ei saada kontrolliin jatkuvan siirtolaisvirran takia EU:kin tulee murenemaan. Lähivuosina Lähi-idän ja Afrikan siirtolaisvirta tulee räjähdysmäisesti kasvamaan. Ei voi kuin toivoa, että tulevaisuudessa Suomen päättäjät ovat leijonia lampaiden sijaan.

 

Tarvitsemme vahvaa johtajuutta, joka voi korjata ongelmat ilman tarvetta kompromisseille.

-TÄYSIN SAMAA MIELTÄ

Presidentin valtaoikeudet tulisi palauttaa Kekkosen aikaan ja presidentin valinta tulisi tapahtua eduskunnassa. Mauno Koivisto riisui Suomen presidentiltä valtaoikeudet ja 12- vuodessa päätösvalta annettiin Brysseliin, markka meni siinä samalla. Irwinin sanat ovat edelleen ajankohtaisia. Kun oli hohtoa sentään urkissa oli hommatkin hallinnassa, nyt hyppii sopuli laumat nurkissa koko touhulle ilkkumassa, langat oli hänellä näpeissään nyt kansa katselee touhua häpeissään. Nykyisin päätöksenteko on jumissa, kun kukaan ei uskalla ottaa päätöksistä vastuuta, ajatellaan vain oman puolueen kannatusta. Kannatan pormestarimallin käyttöönottoa Mikkeliin tulevaisuudessa.

 

Yhteiskunnassamme olisi vähemmän ongelmia, jos ihmisiä kohdeltaisiin tasa-arvoisemmin.

-JOKSEENKIN SAMAA MIELTÄ

Kantaväestön kohtelu tulisi saattaa samalle tasolle kuin pakolaistenkin kohtelu. Vanhukset kärvistelee palvelukodeissaan ilman ulkoilua ja Suomalaisten kodittomien majoituksista kukaan ei piittaa mitään.

 

HS:n vaalikone

Kuntani pitäisi rohkeammin käyttää maiden pakkolunastuksia kaavoituksen vauhdittamiseksi.

-TÄYSIN ERIMIELTÄ.

 

Kuntani nykyinen kouluverkko tulee säilyttää sellaisenaan, vaikka se aiheuttaisi kustannuksia kuntalaisille.

-TÄYSIN ERIMIELTÄ.

Kouluverkon tulee olla joustava, toimien molempiin suuntiin oppilasmäärien laskiessa sekä lisääntyessä.

 

Koululuokissa tulisi olla ylärajat maahanmuuttajalasten osuudelle.

-TÄYSIN SAMAA MIELTÄ.

Maahanmuuttaja oppilaat tulisi laittaa omiin ryhmiinsä heikkotasoiset, paremmin osaavat, sekä luokat voisi olla etnisesti koottu. Maahanmuuttajaoppilasta saattaa ahdistaa sekä oppiminen häiriintyä jos muut luokkakaverit ovat etnisesti erilaisia."

 

Haluaisin että alueeni terveyspalveluiden tuottaja on mieluummin julkinen kuin yksityinen.

-JOKSEENKIN SAMAA MIELTÄ.

Tärkeintä olisi saada kilpailu avoimeksi ja rehdiksi huomioiden mihin veroeurot menevät. Miksi alueellani ei voisi olla monia terveyspalveluiden tuottajia? Toivoisin, että pienet paikalliset toimijat pääsisivät kilpailuun avoimesti mukaan. Suuri riski on, että isot syövät pienet ja sen jälkeen hinnat nousevat.

 

Homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla.

-TÄYSIN ERIMIELTÄ.

Kyseessä pitäisi olla rekisteröity parisuhdelaki jossa on samat oikeudet kuin avioliitossakin, avioliittosanaa en käyttäisi, herättää vain närää uskonnollisissa piireissä. Adoptio oikeuden pitäisin heteropareilla, koska lapsella pitää olla yhtäläinen oikeus sekä isään, että äitiin. Silloin mennään pahasti metsään, kun aikuisten mielihalut ajavat lasten oikeuksien ohi.

 

Jos valtio tarjoaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista kotikuntaani, tarjous pitää hyväksyä.

-TÄYSIN ERIMIELTÄ.

Ei ole pelkoa, että tarvitsisi käsitellä näitä asioita Mikkelissä. Kaupunginhallitus päätti ilman valtuustokäsittelyä, vastaanottokeskuksen perustamisesta Suonsaareen sekä kiintiöpakolaisten määrän nostamisesta. Turvapaikanhakijat olivat päiväkodeissa vapaaehtoistyössä siinä määrin, että oikeuskanslerikin kiinnostui asiasta. Turvapaikanhakijoille, kun ei tarvinnut tehdä turvallisuusselvityksiä mutta Suomalaisille kyllä, aivan sairasta

 

Nykyisen kaltaiset palvelut ja sosiaalietuudet ovat pitemmän päälle liian raskaita julkiselle taloudelle.

-JOKSEENKIN SAMAA MIELTÄ.

Sosiaali etuudet on alunperin tarkoitettu Suomalaisille eikä muualtatulleille, nykyisen kaltainen järjestelmä tulee romuttumaan. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat tulisi velvoittaa kunnan tarjoamaan työhön turvallisuusselvitysten jälkeen jotta saisivat vastaanottorahan tai perustoimeentulon. Mikäli työt ei kiinnosta, ohjataan pohjoiseen sekä annetaan tarvittava. Lämmin ateria sekä katto pään päälle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat