Jussi Marttinen

Puoluekokouksen jälkimainingit.

Tuskin kukaan, lukuunottamatta istuvia ministereitä ja Soinin Blue Future hevosta, puoluetta ei kun ryhmä ei osannut kuvitellakkaan minkälaisen myllerryksen kohteeksi he vielä tulevat joutumaan. Perussuomalaisten puoluekokouksessa valittiin puheenjohtajiksemme demokraattisesti

Jussi Halla-aho, Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen sekä Juho Eerola.

Presidentti Sauli Niinistö älähti tuoreeltaan, että Perussuomalaisten luonne on muuttunut peruuttomasti, kun Jussi Halla-ahosta tuli puolueemme puheenjohtaja. Kokoomuksesta olimme saaneet kuulla jo

aikaisemmin, että yhteistyötä Halla-ahon johtamien Perussuomalaisten kanssa ei tehdä. Halla-aho kertoi, että hallitusyhteistyötä jatketaan mikäli hallitusohjelmaa noudatetaan. Valitettavasti Sipilälle sekä Orvolle ei se sopinut. Jälkiviisaana on helppo havaita, että Keskustalla eikä Kokoomuksella ollut mitään intressiä neuvotella Halla-ahon kanssa, koska kulisseissa oltiin neuvoteltu Soinin kanssa hallitusyhteistyön jatkosta. Kaikki entiset Perussuomalaiset saivat pitää ministerin salkkunsa ja hallituskriisi oli ohi.

Eduskunnassa käytiin vilkasta keskustelua jossa Pääministeri ja Orpo vakuuttivat, että  etukäteen ei ollut sovittu mitään, vaikka toukokuusta lähtien oli eri hallituslähteistä tihkunut tietoja, että mikäli Halla-ahosta tulee puheenjohtaja, Soini erkanee perussuomalaisista 20 kansanedustajan kera. Kesäkuun alussa lehdistössä spekuloitiin kyseistä uutista minkä Soini ampui uutisankkana alas.

Miltä Suomen poliittinen johto kyseisten tapahtumien jälkeen näyttää? Sipilä kertoo, että hän ei ole ollut tietoinen etukäteissuunnitelmasta.

Mikäli tämä pitää paikkansa meillä on aika osaamaton ja tietämätön pääministeri joka ei tiedä mitä hallituksessa tapahtuu ja jota muut vie kuin pässiä narussa. Mikäli taas Sipilä on ollut tietoinen hän on kova poika valehtelemaan. No Orpo on Orpo, arvot ovat todellakin pohjassa.

Presidentinkin toimet joutuvat todella erikoiseen valoon, kun hän on tuomitsi perussuomalaisten johdon mihin muut oppositiopuolueet eivät ole kyseisen näytelmän jälkeen yhtyneet.

Kuulimmehan, että oppositio ei tyrmää tulevaisuudessa yhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien Perussuomalaisten kanssa.

Asioista pitäisi aina löytää hyvää ja avioeronkin keskellä asiat eivät näytä samalta kuin ulkopuolelta, joskus niin on vain tarkoitettu.  Seuraavaksi toivotan Sininen Tulevaisuus hankkeelle sellaista poliittista tulevaisuutta minkä äänestäjät heille antaa, mistäs sitä tietää vaikka joskus Sininen tulevaisuus ja Perussuomalaiset olisivat samassa hallituksessa 30-50 prosentin kannatuksella. Niiltä perussuomalaisilta jotka julkisesti sosiaalisessa mediassa ja lehtien palstoilla tukevat sininen tulevaisuus liikettä toivoisin, että he  osaisivat tehdä myös johtopäätöksensä ja siirtyä uuteen poliittiseen kotiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Marginaalisina puolueina tuskin lienee aihetta odottaa 30-50 % kannatusta, jos molempien puolueiden populistisina hitteinä ovat muukalaisvastaisuus ja paha paha EU, eikä juuri muuta.

Veikko Koskelainen

Jussi Marttinen kirjoitti hyvin. Lauri Kiiski teiltä voin kysyä ottaisitko näitä ns pakolaisia asumaan ja omasta pussistasi rahoittaisit heidän elämänsä kotisuomessamme. Naiset ja lapset jotka tulevat pakolaisena niin heidät voidaan hyväksyä ja nuoret. Kyllä meillä on omastakin takaa näitä sos.pummeja joiden ylläpitoon osallistuu kaikki. Tietääkseni PS ja kaikissa muissakin puolueissa rehoittaa rasitteisia puheita ja ajatuksia mutta niistä ei pahemmin huudella eikä kirjoitella lehtien palstoilla. Jo0 yli 70 vuotta sitten kun Suomi hävisi sodat ja Karjalaiset evakot sijoitettiin kantasuomeen niin silloin kukki rasitteiset puheet joista itse sain myös osani " evakon pentu" Luuletko Lauri Kiiski etteikö nämä nimittelyt ja eriarvostamiset satuttaneet omaa minääni. En kannata rasismin nimittelyjä mutta kyllä kotisuomen asiat ovat täysin rempallaan nykyisin. Kaikille hyvää jussia.

Toimituksen poiminnat