Jussi Marttinen

AfD Vaihtoehto Saksalle

Saksassa kaytiin parlamenttivaalit 24.9. En voinut olla kiinnittämättä huomiota eri medioihin ja niiden suhtautumiseen Saksan kolmanneksi suurimmaksi tulleeseen puolueeseen AfD:hen vaihtoehto Saksalle. Vaalitulosiltana ja alkuviikosta Yle ja MTV3 totesivat useaan kertaan uutislähetyksissään AfD:n olevan äärioikeisto puolue. Lehdistössä Helsingin Sanomat kertoi AfD:n olevan äärioikeistopuolue sisäsivuillaan.
Kansan uutisten totuutena julistettiin AfD:n olevan uusnatsipuolue.
Minkälainen puolue tuo uusnatsipuolue onkaan. Ainakin kyseisillä uutisoinneilla saadaan heräämään mielenkiinto. Nopealla silmäyksellä Vaihtoehto Saksalle voi todeta olevan.

-Kansallismielinen puolue joka vastustaa islamin ulkoisia esiintymismuotoja kuten moskeijoita ja burkhia.
-Vastustaa ääri-islamilaisten tuloa Saksaan
-Vastustaa eurovaluuttaa, muttei EU:ta
-Perinteisiä perhearvoja kannattava
-Vastustaa samaa sukupuolta olevien keskinäisiä avioliittoja
-Ilmastonmuutosta epäilevä
-Asevelvollisuutta kannattava
-Kannattaa huumeidenkäyttäjien sijoittamista hoidon sijasta vankiloihin
-Venäjä-myönteinen
-Vastustaa Venäjän vastaisia talouspakotteita

Puolue kertoo sanoutuvansa irti väkivallasta, koska haluaa tehdä uskottavaa politiikkaa.
Edellä mainittuja arvoja lukiessani itselleni tulee kuva lähinnä puolueesta joka pyrkii suojaamaan maataan haittavaikutuksilta.
Uutisoinnin AfD:stä voi muuallakin Euroopassa todeta olleen yhtä tyrmäävää kuin Suomessa, eräs syy varmasti on se, että puolue on vastustanut yhteisvaluutta Euroa koko olemassa olonsa ajan, mikä euromaille on punainen vaate.
Suurin haittapuoli Euroopan uutisoinnissa on se, että mikäli aidosti äärioikeistolainen puolue tulisi jonkun Euroopan maan puoluekartalle, olisi medialta sanamuodot loppu.                                                                                                                          
Olisi mukava kuulla valtamedioilta mihin kategoriaan ne laittavat maana Itävallan jossa natsitervehdyksistä saa vankilatuomioita.
Itävalta nimittäin päätti kieltää burkhat sekä ääriajatteluun yllyttävän materiaalin jakamisen. Maahanmuuttajien myös edellytetään osallistuvan vuoden mittaiselle kurssille, jossa opiskellaan muun muassa Itävaltalaisia arvoja ja Saksaa.
Mikäli maahanmuuttaja ei osallistu kurssille ilman pätevää syytä, hän menettää sosiaaliavustuksensa. Itävaltaan on tullut pakolaisia 90 tuhatta sitten vuoden 2015.
Ensimmäisenä en olisi niputtamassa Itävaltaa  äärioikeisto tai uusnatsi valtioksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Arto Jääskeläinen

Se, että joku kutsuu AfD: tä ääripuolueeksi tuo esiin lähinnä tuon lausujan tai tietolähteen oman poliittisen värin. Saman henkistä ilmaisua kuin kutsua kielteisesti hallitsemattomaan maahanmuuttoon suhtautuvaa "rasistiksi", jne.

Toimituksen poiminnat