Jussi Marttinen

Näin meillä, mites teillä.

Paljon ovat virkamiehet ja kuntapäättäjät puhuneet siitä,  että kuntalaisia täytyy kuunnella ja osallistaa päätöksenteossa.

Kuinka tämä  tavoite on muutaman viime vuoden aikana  toteutunut Mikkelissä.

Vuoden 2015 lopussa  Mikkelin suonsaareen tuli vastaanottokeskus kaupunginhallituksen ilmoitusluontoisella menettelyllä, kuulematta  kuntalaisia. Mikä  räikeintä, kunnanvaltuusto  joka on kunnan ylin päätöksentekoväline eivät  edes päässeet äänestämään asiasta.

Vuoden 2016 lopussa kaupunki  jatkoi  hyvällä kokemallaan tiellä kuntalaisten ja valtuutettujen kuulemisessa, kun päättivät nostaa kiintiöpakolaisten määrää ilman, että  asiasta päätettettäisiin valtuustossa.

Kiintiöpakolaisten  määrän  nostamisesta  ei tehty  kustannusselvityksiä, koska  säästöthän voidaan sitten repiä vähäosaisiltamme.

Ennen tämän vuoden  kuntavaaleja saatiin kuulla usean enemmistöpuolueen ehdokkaan suusta  kuinka suonsaarenvastaanottokeskus suljetaan  toukokuussa ja tätä  puolueet  muistivat toitottaa ennen vaaleja  useaan kertaan . Vaalit oli ja meni,  ja vastaanottokeskustoiminta  säilyi,  eli näin taas lupaukset petettiin.   

Kuinka kaupunginhallituksemme  ja  virkamiesjohtomme  edes  kehtaavat  olettaa, että  ajattelemaan kykenevät kuntalaiset osallistuisivat  kuntamme osallistamistalkoisiin  jos  päätöksenteossa  ei  nykyisinkään kuulla  edes  valtuutettujen  mielipiteitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat