Jussi Marttinen

Kansanedustajien periaatteet

Suomessa politiikan tekoa ohjaa päättämättömyys ja pelko siitä, että leimaudutaan natseiksi, rasisteiksi, suvaitsemattomiksi ja niin edelleen.

Mielestäni meidän tulisi purkaa huonoja lakeja joita viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on tehty. Seuraavat periaatteet tulisi jokaisella poliitikolla olla sisäistettynä.

Perustuslakimme alkuperäinen muoto kuului, että jokainen Suomen kansalainen on tasavertaisessa asemassa, vuonna 1999 perustuslakimme muutettiin kaikkien ihmisten tasavertaisuudeksi. Mielestäni tämä pitää saada muutettua takaisin alkuperäiseen muotoonsa, koska tällä hetkellä nykyinen sosiaaliturvajärjestelmämme on ulotettu koskemaan kaikkia maailmanihmisiä. Käytännön esimerkkikin löytyy vuodelta 2016. Hallituksemme esityksessä oleskeluluvan saaneille työttömille turvapaikanhakijoille olisi myönnetty kotoutumistukea, ei työmarkkinatukea. Kotoutumistuen suuruus olisi ollut 90 prosenttia työttömyyspäivärahan peruspäivärahan määrästä.

Esitys työttömien turvapaikanhakijoiden kotoutumistuesta vedettiin takaisin perustuslain vastaisena.

Alkuperäinen perustuslakimme salli uskonnon harjoittamisen mikäli maan lakeja ja hyviä tapoja ei loukata, valitettavasti edellämainitut sanamuodot on nykymuodossa olevasta perustuslaistamme poistettu, nyt on käytännössä mahdotonta puuttua Islamin opetuksen sisältöön, joka sisältää myös poliittisen järjestelmän, sekä sallii vihakäyttäytymisen muita kohtaan, usean vaimon politiikka, burkhat, lapsiavioliitot, kuolemantuomion seksuaalivähemmistöille sekä islamin jättäneille ihmisille. Lakejamme pyyhitään kuin märkää rättiä. Meidän tulisi ymmärtää , että jokainen muslimi joka on tosiuskovainen joita on noin 5-10 prosenttia islamin harjoittajista on varteenotettava terroristi. Turun terrori isku on vain koraanin kirjaimellista noudattamista. Näiden painavien syiden vuoksi perustuslaki tulisi palauttaa alkuperäiseen muotoonsa.

Ennen joulua saatiin kokea millä tavalla kansanedustajat köyhimpiä kansalaisiamme arvostavat, he nimittäin päättivät leikata leipäjonojen ruoka-avusta miljoona euroa ja kohdistaa paperittomien sosiaaliturvaan 5 miljoonaa euroa. Kansanedustajat muistivat myös työttömiä hyväksymällä aktiivimallin joka astui tammikuussa voimaan, asiantuntijoiden kriittistä palautetta huomioimatta. . Henkilökohtaisella tasolla en voi hyväksyä tällaista päätöksentekoa, mutta kun katsotaan, kuinka perustuslakimme on pilattu, on tämä vain luonnollinen jatkumo. Politiikassa maalaisjärkeä tarvittaisiin nyt enemmän kuin koskaan, mutta valitettavasti se on vielä kansan syvissä riveissä. Suomen poliittisessa kentässä meillä on tasan kaksi vaihtoehtoa mitä kannattaa, Joko EU myönteinen koalitio johon kuuluvat muut puolueet. Toinen vaihtoehto on äänestää ja liittyä Perussuomalaisiin jotka ovat solidaarisia omalle kansalleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat