Jussi Marttinen

Sananvapaus

Saatat ajatella, että Suomessa sananvapaus on kaikkien yhtäläinen oikeus, niin ajattelin minäkin vielä jokin aika sitten, kunnes sain huomata kuinka väärässä olinkaan, seuraavaksi omakohtaiset kokemukset Mikkelin Kaupunkilehdestä sekä Länsi-Savosta. Suurimmaksi osaksi samoja mielipidekirjoituksia olen jättänyt myös koko kaakkois-suomen alueen lehtiin mutta en ole rajallisen ajankäytön vuoksi ehtinyt seurata heidän julkaisujaan, olen kuitenkin kuullut ettei kirjoituksiani ole julkaistu.
Mikkelin kaupunkilehteä pidin riippumattomana lehtenä ja se onkin sitä, kunhan päätoimittaja on asioista kanssasi samaa mieltä, Kari Liikasen ollessa päätoimittajana mielipiteeni menivät lehteen ilman sensuuria, päätoimittajan vaihtuessa ei kirjoituksenikaan enää kelvanneet, siksi tuntuukin huvittavalta kuinka kaupunkilehti mainostaa itseään riippumattomana äänenkannattajana puolueisiin katsottuna.
Loppuvuodesta 2016 Mikkelin kaupunkilehti on jättänyt julkaisematta, melkein kaikki kirjoitukseni mitkä ovat uusi suomi blogissa luettavissa, heille jotka eivät tiedä kyseistä nettisivustoa niin Niklas Herlin oli

perustamassa kyseistä sivustoa jotta ihmiset joilla on erilaiset poliittiset kannat saisivat ilmaista itseään mutta tiukoilla kriteereillä.
Seuraavaksi mielipide kirjoitukset joita Tapio Honkamaa ei ole hyväksynyt Mikkelin kaupunkilehteen ja ne jotka hän on lähettämistäni mielipiteistä hyväksynyt.

 

Kirjoitukset ovat löydettävissä

http://jussimarttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

 

7.9.2016 Realismi ei ole rasismia

10.11.2016 Trump ja gallupit

29.1.2017 Federalismi ja Kapitalismi

23.2.2017 Milloin totuudesta tuli valhe

13.7.2017 Helmut Kohl (1930-2017)

26.8.2017 Kun Allah saapuu kaupunkiin

2.9.2017 Sosiaaliturvasta kansanäänestys

28.9.2017 AfD Vaihtoehto Saksalle

9.10.2017 Näin meillä mites teillä

20.12.2017 Eurooppamme

7.2.2018 Kansanedustajien periaatteet

Edellä mainitut tekstit kokivat sensuurin joita oli 11kpl, kun taas seuraavat 2kpl menivät painoon asti tosin Mikkelin tulevaisuus mielipiteen eräs toinen kaupunkilehden työntekijä laittoi kuntavaalimainonnan yhteydessä eteenpäin.

5.10.2016 Media

16.2.2017 Mikkelin tulevaisuus

 

 

 

Länsi-Savo on julkaissut. Näin meillä mites teillä, Sosiaaliturvasta kansanäänestys, Eurooppamme
Länsi-Savo ei ainakaan toistaiseksi ole harrastanut kirjoituksieni järjestelmällistä plokkausta ja toivonkin, että he jatkavat kyseisellä tiellä se on ainoa ja oikea tie mikäli painolehdet meinaavat pärjätä kilpailussa mukana.
Mitä tästä kaikesta sitten pitäisi ajatella, itse ainakin ajattelen, että mielestäni päätoimittaja ei ole sananvapauden rajoittaja vaan hänen tulisi vaalia sitä. Päätoimittajan tulisi julkaista ihmisten mielipiteet kaikessa suoruudessaan vaikka hän itse ei niistä pitäisikään, koska viime kädessä lukijat tekevät päätökset ja arviot kenen mielipiteistä pidetään ja kenen ei.
Kaupunkilehden päätoimittajalle nostan siitä hattua, että hän totesi minulle, että minun juttuni on sillä viivalla ettei hän niitä julkaise. Arvostan rehellisyyttä, Itsekin haluan olla rehellinen sanoessani, että Liikanen oli hyvä päätoimittaja, joka ymmärsi journalistin etiikan.

Lopuksi eräs Mikkelin kaupunkilehden plokkaama kirjoitus.


Kansanedustajien periaatteet.
Suomessa politiikan tekoa ohjaa päättämättömyys ja pelko siitä, että leimaudutaan natseiksi, rasisteiksi, suvaitsemattomiksi ja niin edelleen.
Mielestäni meidän tulisi purkaa huonoja lakeja joita viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on tehty. Seuraavat periaatteet tulisi jokaisella poliitikolla olla sisäistettynä.
Perustuslakimme alkuperäinen muoto kuului, että jokainen suomen kansalainen on tasavertaisessa asemassa, vuonna 1999 perustuslakimme muutettiin kaikkien ihmisten tasavertaisuudeksi. Mielestäni tämä pitää saada muutettua takaisin alkuperäiseen muotoonsa, koska tällä hetkellä nykyinen sosiaaliturvajärjestelmämme on ulotettu koskemaan kaikkia maailmanihmisiä. Käytännön esimerkkikin löytyy vuodelta 2016. Hallituksemme esityksessä, oleskeluluvan saaneille työttömille turvapaikanhakijoille olisi myönnetty kotoutumistukea, ei työmarkkinatukea. Kotoutumistuen suuruus olisi ollut 90 prosenttia työttömyyspäivärahan peruspäivärahan määrästä.
Esitys työttömien turvapaikanhakijoiden kotoutumistuesta vedettiin takaisin perustuslain vastaisena.
Alkuperäinen perustuslakimme salli uskonnon harjoittamisen mikäli maan lakeja ja hyviä tapoja ei loukata, valitettavasti edellä mainitut sanamuodot on nykymuodossa olevasta perustuslaistamme poistettu, nyt on käytännössä mahdotonta puuttua islamin opetuksen sisältöön, joka sisältää myös poliittisen järjestelmän, sekä sallii vihakäyttäytymisen muita kohtaan, usean vaimon politiikka, burkat, lapsiavioliitot, kuolemantuomion seksuaalivähemmistöille sekä islamin jättäneille ihmisille. Meidän tulisi ymmärtää, että jokainen muslimi joka on tosiuskovainen, joita on, noin 5-10 prosenttia islamin harjoittajista on varteenotettava terroristi. Turun terrori isku on vain koraanin kirjaimellista noudattamista. näiden painavien syiden vuoksi perustuslaki tulisi palauttaa alkuperäiseen muotoonsa.
Ennen joulua maamme hallitus leikkasi leipäjonojen ruoka-avusta miljoona euroa ja kohdisti paperittomille sosiaaliturvaan 5 miljoonaa. Tammikuussa tuli myös työttömien aktiivimalli voimaan, asiantuntijoiden palaute huomioimatta. henkilökohtaisella tasolla en voi hyväksyä tällaista päätöksentekoa, mutta kun katsotaan, kuinka perustuslakimme on pilattu, on tämä vain luonnollinen jatkumo. politiikassa maalaisjärkeä tarvittaisiin nyt enemmän kuin koskaan, mutta valitettavasti se on vielä kansan syvissä riveissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minnekäs kaikki blogiasi ylistävät kommentit ovat kadonneet?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Oli varmaan vääriä mielipiteitä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei kai täällä rajoiteta sanamvapautta?

Käyttäjän JussiMarttinen kuva
Jussi Marttinen

En ole poistanut yhtään kommenttia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Johonkin ne kuitenkin ovat poistuneet. Eivät kommentoijat jaksa samoja asioita enää uudelleen alkaa rautalangasta vääntämään. Ja kommentit olivat sellaisia, ettei niitä ainakaan Usari ole poistanut.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #7

En kanssa usko, että US:n toimesta niitä olisi poistettu. Mutta en täysin sulje sitä mahdollisuutta poiskaan. Käypä Jussi kurkkaamassa kommenttien hallinnassa josko ne olisivat sieltä palautettavissa.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #8

Ajattelin tätä kommenttien katoamista lisää ja uskon täysin Jussi Marttista kun hän sanoo, että ei ole poistanut yhtään kommenttiä.

Kommentit ovat jostain oudosta syystä kuitenkin hävinneet. Mutta jos ne olisi joku poistanut niin käsittääkseni homma olisi mennyt niin, että numerointi ei olisi muuttunut, eli jos kommentit 1-6 olisi poistettu niin seuraava kommentti olisi ollut numero 7.

Nyt kuitenkin ensimmäinen kommentti on numero yksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

BYÄÄH!!! Sananvapauttani rajoitetaan ...

Juhani Vehmaskangas

Ja monta kommenttiakin on näemmä kadonnut. Kuten minun kommenttini jossa kerroin totuuksia sananvapaudesta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Poistettu kommenttini tiivistettynä: Kohdallasi kyse ei ole sananvapauden rajoittamisesta vaan julkaisun oikeudesta päättää mitä sivuillaan julkaisee. Sananvapauttasi voit käyttää perustamalla oman blogin tai vaikka sanomalehden ja julkaista siellä omalla vastuullasi mitä lystäät.

Juhani Vehmaskangas

Ja minä muistaakseni vastauksena sinun kommenttiisi totesin jotakuinkin, että ei se ihan noinkaan ole sillä kyse voi olla syrjinnästä jos se, että jonkun henkilön kirjoituksia ei julkaista liittyy kirjoittajan henkilöön.

Tiedän ainakin yhdessä tuollaisessa tapauksessa jopa syyttäjän nostaneen syytteen.

Kuitenkin sen osoittaminen, että kirjoitusten julkaisematta jättäminen liittyy henkilöön ja olisi siksi rikos voi olla, ja varmasti onkin, todella hankalaa.

Lähtökohta kuitenkin on, että medialla on vapaus päättää mitä se julkaisee.

Toimituksen poiminnat