Jussi Marttinen

Mamupäätöksiä Mikkelissä.

Otavan opisto käsitteli 8.5.2018 kokouksessaan rehtori Harri Jokisen tuomaa esitystä kieli- ja kirjoitustaidottomien maahanmuuttajien lisäryhmien opetuksen aloittamiseksi aikuisille henkilöille.

Jokisen esitystä kannattivat kaikki muut puolueet lukuunottamatta Perussuomalaisia, kun Jere Liikanen jätti asiasta eriävän mielipiteen pöytäkirjaan. Luku- ja kirjoitustaidon koulutus on tarkoitettu sellaisille henkilöille, joilla ei ole omassa kotimaassa saatua riittävää koulutusta, jotta he voisivat selviytyä Suomalaisessa yhteiskunnassa. Lisäksi opiskelijoita ohjataan toimimaan erilaisuutta ymmärtävässä, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa kunnioittavassa moniarvoisessa yhteiskunnassa demokratian arvojen ja periaatteiden mukaan.” Mielestämme pitäisi myös ymmärtää , että mikäli nämä selvät asiat on pitänyt kirjata opetushallituksen ohjeistukseen, kuinka onnistuu länsimaisten arvojen opettaminen aikuiselle lukutaidottomalle ihmiselle joka mahdollisesti on kasvanut kulttuurissa joissa vähemmistöjä ei suvaita ja tasa-arvokin on tuntematon käsite.

Opetus ja kulttuuriministeriön toimesta päätettiin kansanopistojen rahoitus pudottaa 100prosentista 57prosenttiin vuodesta 2017.  Niin nyt ollaan täysin kouluttamattomia maahanmuuttajia kustantamassa sata prosettisesti. 
Kaiken lisäksi vuoden kestänyt opetus katsotaan onnistuneeksi mm. jos; opiskelija osaa aakkoset muttei lukea, puheesta ei saa selvää, ja ymmärtää mitä sana ”kissa” tarkoittaa, puhujan osoittaessa samalla kissaa. Todennäköisesti muut puolueet Mikkelissä perustelevat kouluttamisen aloittamista Mikkelissä sillä , että Otavan opisto saa täyden sadan prosentin tuen valtiolta ja jos Mikkeli ei sitä tee niin sitten joku toinen taho sen tekee.

Tässä pääsemmekin näkökulma eroon joka erottaa perussuomalaiset muista puolueista. Perustelu, että joku toinen sitten tekee on tällä hetkellä totta, johtuen siitä tosiasiasta että perussuomalaisia ei ole riittävästi luottamustehtävä asemissa. Meidän näkökulma asiaan on se , että vaikka valtio antaa täyden 100 prosentin tuen on se kaikkien suomalaisten verorahoista pois, emme myöskään ymmärrä valtion harjoittamaa syrjintää joka koskee kantasuomalaisia vai millä perustelulla Suomalainen opiskelija on 57 prosentin tuen arvoinen, kun maahanmuuttaja 100 prosentin arvoinen, hintalaatusuhdettakin pidämme erittäin huonona johtuen opetuksessa käytettävistä opetuskriteereistä.

Mikäli Mikkelistä halutaan vetovoimainen kaupunki muihin kaupunkeihin nähden, näemme lähinnä tämän luotaan tyontävänä tekijänä, turvallisuusuhka tekijät mitä muut puolueet eivät suostu tunnustamaan otamme myös vakavasti. Taannoin ylen uutisessa Poliisiammattikorkeakoulu oli tutkinut minkälaisiin rikoksiin turvapaikanhakijat syyllistyvät ja tuloksena kerrottakoon, että epäilyistä seksuaalirikoksista oli uhreina alle 18-vuotias naishenkilö 46 prosentissa tapauksissa. Seksuaalirikoksia ovat muun muassa seksuaalinen ahdistelu, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja raiskaus. Huomioon tulisi myöskin ottaa se tosiasia, että vartiointia saatetaan tarvita mikäli lukutaidottomien moniosaajien koulu on lähellä muita kouluja esim peruskouluja ja lukioita. Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei voi hyväksyä kirjoitus ja lukutaidottomien aikuisten maahanmuuttajien kouluttamista Mikkelissä, koska tämä on räikeää verorahojen tuhlausta ja kansalaisille muodostuvat haitat ovat hyötyjä suuremmat.
Kuka päättäjä ottaa vastuun mahdollisista terveyteen ja hyvinvointiin kohdistuvista rikoksista?

Jussi Marttinen Mikkelin Perussuomalaisten valtuustoryhmän Pj, Jere Liikanen Ps valtuustoryhmän sihteeri .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MiikaMustonen kuva
Miika Mustonen

Mahtavaa matskua otsikosta allekirjoitukseen asti! Olet osasyyllinen Pahkasika-lehden lopettamiseen, mutta voit hyvittää tekosi jatkamalla bloggailua. Kiitos jo etukäteen!

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ehdotan et Otavan opisto perustaisi Mikkeliin lisäryhmän perussuomalaisten kieli- ja kirjoitustaidon kohentamiseksi.

Väinö Hirvelä

Miksi ihmeessä tämähän on loisto blogi. Samanmielisten hyssyttelyä en lukisi itse mieluusti enää yhtään blogia. Niin kiva lukea myös erilaisia mielipiteitä. Vaikka sinä et niistä pitäisikään.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

"...ihmiselle joka mahdollisesti on kasvanut kulttuurissa joissa vähemmistöjä ei suvaita..."

Hyvinhän ne näyttäisivät Mikkeliin tuolla perusteella tarkasteltuna sopivan.

Mutta vakavasti puhuen, kyllä kirjoitustaidon opetukselle näyttää olevan tarvetta ihan mikkeliläisten kantasuomalaistenkin keskuudessa. Siinä mielessä blogisti on oikealla asialla. Omat kirjoitustaidottomat ensin.

Toimituksen poiminnat