Jussi Marttinen

Otavan opiston päätöksenteosta vielä kerran

Viimepäivinä keskustelua on herättänyt Jere Liikasen kannanotto, kun hän jätti eriävän mielipiteen pöytäkirjaan koskien Otavan opiston päätöstä aloittaa kieli- ja kirjoitustaidottomien mamu lisäryhmien opetuksen aloittamisen aikuisille. Opetushallituksen ohjeen mukaan näille aikuisille opetetaan ihmisoikeuksia, tasa-arvoa, lukemista ja kirjoittamista niinkin hyvin, että riittää kun vuodessa oppii aakkoset ja esim. mitä kissa tarkoittaa, kun opettaja sitä osoittaa. Mielestämme pitäisi myös ymmärtää asian toinen puoli, kuinka onnistuu länsimaisten arvojen opettaminen aikuiselle lukutaidottomalle ihmiselle joka mahdollisesti on kasvanut kulttuurissa joissa vähemmistöjä ei suvaita ja tasa-arvokin on tuntematon käsite.
Kansanopistojen rahoitus on pudotettu vuodesta 2017. 100% 57 prosenttiin. Nyt ollaan täysin kouluttamattomia mamuja kustantamassa 100%. Olemmekin jo huomanneet kuinka Otavan opiston rehtori, osa vihreiden valtuutetuista ja kokoomuksen valtuutettu ovat puolustaneet kouluttamisen aloittamista mielipidepalstoilla.
Tässä pääsemmekin näkökulma eroon miksi olemme vaihtoehto muille puolueille. Näkökantamme on , että vaikka valtio antaa täyden 100 % tuen on se kaikkien verorahoista pois joten se on hukkaan heitettyä rahaa, emme myöskään ymmärrä perusteluja miksi Suomalainen opiskelija on 57% ja maahanmuuttaja 100% tuen arvoinen. Kuinka voidaan opettaa tasa-arvoa jos nytkään sitä ei noudateta.
Turvallisuusuhka tekijät mitä muut puolueet eivät suostu tunnustamaan otamme myös vakavasti. Taannoin poliisiammattikorkeakoulu kertoi, että turvapaikanhakijat syyllistyvät seksuaalirikoksiin joissa uhreina oli alle 18v naishenkilö 46% tapauksissa mitä tekevät. Huomion arvoista tulisi olla, että vartiointia saatetaan tarvita mikäli moniosaajien koulu on lähellä muita kouluja esim. peruskouluja ja lukioita. Tahollaan jokainen voi miettiä, tuoko tämä vetovoimaa Mikkelille.
Ps valtuustoryhmä ei voi hyväksyä kirjoitus ja lukutaidottomien aikuisten maahanmuuttajien kouluttamista Mikkelissä, koska tämä on räikeää verorahojen tuhlausta ja kansalaisille muodostuvat haitat ovat hyötyjä suuremmat.
Kuka ottaa vastuun mahdollisista terveyteen ja hyvinvointiin kohdistuvista rikoksista?
Jussi Marttinen Mikkelin Perussuomalaisten valtuustoryhmän Pj Jere Liikanen valtuustoryhmän sihteeri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat