Jussi Marttinen

Voiko äänestämällä vaikuttaa

Paljon ihmiset puhuvat siitä, että mitä suotta mennä äänestämään, kun mikään ei muutu kuitenkaan. Ollaanhan se vuosien varrelta nähty. No Italiassa oli neljä kuukautta sitten vaalit ja vanhat puolueet saivat lähtöpassit ja kuinka sitten kävikään, uusi hallitus pääministerin johdolla sulki siirtolais/pakolaislaivoilta reitin italiaan ja totesivat afrikkalaisille, että Italian näette enää vain postikortista. Näin vain ihmiset päättivät äänestämällä vaikuttaa Italian sisäisiin asioihin ja suunta heidän maassaan on saatu tolkun tielle, paljon tosin on vielä tehtävää yli puolen miljoonan laittomasti maassa olevan siirtolaisen palauttamisessa, jossa aikaa menee vuosia. Muutama päivä sitten Trumpkin innostui kehumaan Italian suunnanmuutosta siirtolaiskysymyksessä, vahvat valtiot tarvitsevat vahvat rajat. Uusi siirtolaisreitti onkin avautumassa, Marokon kautta Espanjaan jossa 26.7.2018 oli raja konflikti, jossa satoja pakolaisia/siirtolaisia oli aseistautunut kepeillä ja kotitekoisilla liekinheittimillä ylittäessään rajaa. Välikohtauksessa loukkaantui 100 siirtolaista ja 15 rajavartijaa, yli 700 sadasta siirtolaisesta ainakin 602 onnistui ylittämään piikkilanka aidan tullessaan laittomasti Eurooppaan. Kuluvana vuotena Espanjaan on saapunut 21000 laitonta siirtolaista. Valitettavasti Espanjan ulkoministeri pitää päänsä pensaassa kuten muutkin vanhojen valtapuolueiden edustajat Euroopassa joissa ei vielä konkreettisesti ole siirtolaiskriisiä akuutisti päällä. Lähitulevaisuus tulee näyttäytymään myös Espanjassa samankaltaiselta kuin Italiassa, mikäli rajakontrollia ei saada toimimaan. Tästä uskallan olla varma. Vaikkei meillä vielä ole samoja ongelmia kuin esimerkiksi Ruotsissa niin ne ongelmat tulevat väistämättä, mikäli vanhat valtaapitävät ovat asioista päättämässä. Suomea onkin verrattu Ruotsiin 20 vuotta sitten. Muistakaa, että äänestämällä voit vaikuttaa mihin suuntaan haluat maatasi viedä, Italia tästä käy oivallisena esimerkkinä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Mervi Eskelinen

Äänestämällä vaikutamme.

Äänestäjän kannalta muutokset näkyvät ehkä hitaasti. Neljän tai kuuden vuoden seuraaminen ja odotus äänestyksesta voi monelle olla liian pitkä. Juuri tämä aika joskus tarvitaan kun isoja asioita viedään eteenpäin tai aivan toiseen suuntaan.

Tulevissa Eu- ja Eduskuntavaaleissa voimme taas tuoda omaa tahtoamme esille mihin suuntaan laivaa viedään. Ja nimenomaan viedään ei niinkään tuoda. Monen maan talouden pohja on rakennettu vientiin ja omavaraisuuteen ei niinkään tuontiin.

Toimituksen poiminnat