Jussi Marttinen

Etelä-Savon maakunnallinen päätöksenteko.

Etelä-Savon maakuntavaltuuston kokouksessa 26.11.2018 talous ja toimintasuunnitelma käsittelyssä ryhmäpuheenvuoroja kuunnellessa ei voinut, kun taas ihmetellä mikä on muiden puolueiden kanta tulevaisuuden näkymiin.
Keskusta toivoi tarveharkinnasta luopumista, sosiaalidemokraatit kertoivat omassa puheenvuorossaan kuinka sivistys on paras ase populismia vastaan, he käyttivät Sixten Korkmanin kannanottoa esimerkkinä.
Vihreät taas halusivat lopettaa Etelä-Savon alueella metsien hakkuut, jota myöskin kristilliset kannattivat.
Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa Veikko Puustinen toi kielteisen kantamme maakunta ja sote uudistukseen jota emme toivoisi tapahtuvan esitetyssä muodossa. Vaarana on voittojen ja veroeurojen valuminen monikansallisille yhtiöille, huolta aiheutti myöskin väestömäärän väheneminen, joka tänä vuonna pelkästään Etelä-Savon alueella on ollut yli 2200 henkilöä.
Omassa puheenvuorossani kritisoin keskustan kannanottoa tarveharkinnasta. Eikö Euroopan 500 miljoonasta ihmisestä löydy työntekijöitä.

SDP:n kommenttiin siitä, että sivistys on paras ase populismia vastaan, totesin maalaisjärjen olevan paras ase kulttuuriliberalismia vastaan jota muut puolueet harjoittavat.
Vihreitä halusin muistuttaa tosiasiasta, että metsänhoitomme on maailman parasta, jossa hakkuita on mahdollista lisätä kestävästi. Lopuksi lähetin hyvän joulun toivotukset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat