Kuka on Suomalainen?

Iltasanomien vaalitenttiä 17.1.2019 katsottuani poimin muutamia havaintoja, mitkä kiinnostivat minua, sekä varmasti kiinnostavat suurestikin äänestäjiä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholta kysyttiin, etnonationalismista, joka on viime aikoina puhuttanut PS-nuoriakin. Kuten myöskin kysymys, kuka on suomalainen?

Halla-aho vastauksessaan laittoi PS-nuorten kannanotot etnonationalismista suurimmaksi osaksi nuoruuden piikkiin eikä pitänyt sitä politiikan tekemisen kannalta tärkeänä asiana.

Sen sijaan häntä askarruttavat kysymykset koskevat haittamaahanmuuttoa, joka kohdistuu Suomeen.

Kuten arvata voi, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ei ymmärtänyt, miksei Halla-aho tuominnut PS- nuoria.

Vastauksessaan hän kertoi, että hänen kanssaan asioista saa olla eri mieltä. Sekä esitti kysymyksen Li Anderssonille, joka on suomenruotsalainen, että mikäli Halla-Aho muuttaisi Somaliaan ja saisi Somalian kansalaisuuden olisiko hän Anderssonin mielestä silloin somali.
Vastausta Li Anderssonilta ei saatu.

Lisäksi Halla-aho muistutti siitä tosiasiasta, että Suomen kielessä ei ole etniselle suomalaiselle erillistä sanaa, vaan kaikki kansalaisuuden saaneet ovat suomalaisia.

Tämän asian käsittelyssä tuli selväksi, että niin vasemmistossa kuin myös vihreissäkin, kaikkia ulkomaalaisia, jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden, tulisi pitää suomalaisina.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto, myöskin tiesi kertoa, että ulkomaalaistaustaisia, joilla toinen vanhempi on suomalainen, olisi noin seitsemän prosenttia Suomen väestöstä.

Nykyisin siirtolaisia jotka ovat tulleet milloin mistäkin maasta, Suomen kansalaisuuden saatuaan pidetään suomalaisina, eikä heitä ole eroteltu mitenkään kantasuomalaisista, tätä käytäntöä pidän nykyisin yhtä vanhentuneena, kuin YK:n Geneven pakolaissopimustakin.

Halla-aho toi myöskin esille asian, jota julkisuudessa ei olla käsitelty.
Suomen passi on maailman arvokkaimpia asiakirjoja, jolla päästään lähestulkoon kaikkialle. Silti meidän kansalaisuus on tietyllä tapaa automaatio.

Esimerkiksi 4 vuotta Suomessa ollut maahanmuuttaja / pakolainen lähtökohtaisesti saa kansalaisuuden, ja näin ei mielestäni saisi olla, kuin painavista syistä.
Sanottakoon vaikka, että mikäli maailmankuulu näyttelijä Ranskasta haluaisi saada Suomen kansalaisuuden, ja tulla maksamaan veroja Suomeen. En lähtökohtaisesti vastustaisi asiaa, mutten myöskään pitäisi häntä suomalaisena, vaan Suomen kansalaisuuden saaneena ranskalaisena.

Kuten edellisessä mielipide kirjoituksessa kirjoitin, tilastoinnissa mitä Suomessa tehdään eri väestöryhmien osalta, on paljon parantamisen varaa.

Pohdiskelussani kirjoitin, että Suomen kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat, tulisivat olla esimerkiksi eroteltuna uussuomalaiset ja kantasuomalaiset.

Iltasanomien tentin katsottuani, parhaana tilastointi tapana pitäisin kuitenkin maasta josta on muutettu Suomeen ja Suomen yhdistelmää.
Esimerkiksi Suomen Somalialainen, Suomen Irakilainen, Suomen Amerikkalainen ja niin edelleen, koska se mitä Jussi Halla-aho sanoi, on mielestäni täysin totta.

Eikö suomalainenkin ole oma etninen ryhmänsä, kuten, saamelaiset, tataarit, juutalaiset ja niin edelleen? Eikö maahanmuuttajallakin ole oma etninen taustansa.

Lopuksi haluan sanoa, että tilastoinnista hyötyisivät kaikki osapuolet, lukuun ottamatta niitä, jotka syyllistyvät toisia ryhmiä enemmän rikoksiin.
Li Anderson piti tällaista etnisten ryhmien vertailua huonona, koska näki, että seurauksena olisi syrjintä.

Tästä asiasta olen täysin eri mieltä, vertailuja meidän juuri täytyy tehdä. Esimerkiksi Suomeen muuttaneet saksalaiset tuovat taloudellisesti Suomen yhteiskuntaan enemmän, kuin saavat tulonsiirtoina.
Nyt heidätkin helposti leimataan muiden ulkomaalaisten tekemien rikosten vuoksi.

Puhumattakaan Suomessa tapahtuneissa raiskausrikoksissa joissa ruotsalainen on syyllisenä.
Siinä kantaruotsalainen on todennäköisesti sekoitettu Ruotsin kansalaisuuden saaneeseen henkilöön.

Muistatte myöskin varmaan, menneiltä vuosikymmeniltä ohjelman poliisi tv:n, jossa joka viikko uutisoitiin tummien tekemistä raiskauksista, eräs etninen ryhmä ei pitänyt kyseisistä uutisoinneista ja he olivat suomen romanit, koska he syyllistettiin rikoksista joita he eivät tehneet.

Minulle näet koulussa opetettiin, että romanit ovat tummia.

Asioita kannattaa myöskin usein pohtia omasta näkökulmasta, siksi voinkin sanoa, että mikäli joutuisin Suomesta muuttamaan vaikkapa Jamaikaan, ja saisin kyseisen maan kansalaisuuden.

Toivoisin, että passissa olisi nähtävillä, että olen Jamaikan kansalaisuuden saanut suomalainen, koska sehän minä silloin olisin.
En pystyisi sisäistämään itseäni jamaikalaiseksi, siinä ei kotouttamiset auttaisi, vaikka kuinka väitettäisiin toisin.

JussiMarttinen
Vapauden liitto Mikkeli
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Mikkelin kaupunginvaltuutettu
Vapauden liitto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu