Jussi Marttinen

Lehdistön moraali ja vastuu vaalivaikuttamisessa.

Eduskuntavaaleihin on enää muutama päivä aikaa. Vaalitulos on selvä, mikäli Länsi-Savon Kaakkois-Suomen vaalipiiriä koskevaan uutisointiin on uskominen. Esimerkiksi lehden mukaan SDP:n Satu Taavitsainen on varma läpimenijä, kun taas Jarno Strengell kiinnosti lehteä lähinnä siinä kuinka korkealle ensikertalainen yltää.
Perussuomalaisten osalta varmat kansanedustajat ovat Juho Eerola sekä Jani Mäkelä, varteenotettavana läpimenijänä pidettiin Tanja Hartonen-pulkkaa Mäntyharjulta. Mikkelissä ei Länsi-Savon mukaan ole näkyvää ehdokasta joka pystyisi keräämään ääniä? Pidän edellä mainittua uutisointia hyvän journalismin vastaisena. Journalismin tarkoitus mielestäni on uutisoida mahdollisimman puolueettomasti ja faktapohjaisesti, eikä pyrkiä ohjaamaan ihmisten äänestyskäyttäytymistä. Mielestäni lehti sortuu tarkoituksella tai tahtomattaan ehdokkaiden kategorisointiin. Siihen kuinka eri ehdokkaat laitetaan järjestykseen, ei anneta vastausta. Samalla valtaosa eri vaaliehdokkaista jätetään huomiotta. Miksiköhän ihmisten luottamus mediaan rapautuu jatkuvasti?
Mikkelin perussuomalaisten osalta voin ainakin todeta, että näkyvyyttä on ollut ja tulee olemaankin.                   Jere Liikanen on tehnyt pitkää päivää vaalikampanjansa aikana, sekä tavannut lukemattomia ihmisiä.
Lääkäri Timo Karstu on tehnyt pitkän työhistorian koko Kaakkois-Suomen alueella, yli 20 vuotta sekä käyttänyt vaalityöhönsä kaiken irrotettavan vapaa aikansa. Länsi-Savon näkemys ettei Mikkelissä ole varteenotettavaa ehdokasta, joka pystyisi keräämään ääniä joutuu mielestäni outoon valoon. Jokainen perussuomalainen ehdokkaamme Kaakkois-Suomen alueella on varteenotettava edustaja. Täytyy muistaa, että lehdistö ei päätä läpimenijöitä, vaan lopullisen päätöksen tekevät ihmiset vaalikopeissa 14.4.2019.

Jussi Marttinen Mikkelin ps ehdokkaiden vaalipäällikkö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Orban(ism) olkoon Suomenkin tie.

Toimituksen poiminnat