Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta AKT

Akt

 

Tässä kun on jo elämän aikana ehtinyt tehdä useamman alan töitä. Niin tämä raskaanliikenteet työt menee kyllä aivan omilla aatteillaan. Se että tuodaan moisia pakollisia taukoja jne kuljettajille. Ei kyllä alalla paljon ylityön määriä hillitse, ja siitä huolimatta pien yrittäjät narisevat siitäkin määräatä lepotaukoja, että on liikaa. Ja yritykset joiden tavaroita kuljetetaa kiristää vaan solkea.

Vielä kerran kabotaasista

Kuten tunnettua, Valtioneuvosto päätti 17.12, että kuorma-autoliikenteen ns. kabotaasi –kuljetusten rajoituksia puretaan EU:n haluamalla tavalla ensi keväänä. Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että tällöin poistetaan rajoitukset kuormien lukumäärille. Vaikka muutos ei täysin poista kabotaasi -rajoituksia ja se koskee vain EU/ETA –maita, tosiasia on, että nyt otetaan iso askel kohti vapaasti toimivia markkinoita.

Pakko on kiva sana

Viime vaalien alla aika moni osasi ennustaa tulevan hallituksen politiikan pääpainopisteet. Luvassa olisi heikennyksiä työntekijöiden ja huono-osaisten asemaan, vaikka Perussuomalaiset kovasti näiden eturyhmien asioita lupasikin ajaa.

Pelon ja valheen mahti

Hallitus ja sen ministerit ajavat suoranaisella pelottelupolitiikalla ja valehtelulla omaa tahtoaan, joka selvästi ei ole kansan enemmistön tahto. Tästä hallituksen ja kansan tahdon kohtaamisongelmasta kertoo karua kieltään mm. erimielisyydet leikkauksista ja niiden kohteista.
Tästä myös erittäin hyvänä esimerkkinä Alexander Stubb ja hallintarekisterilaki, joka nyt lopulta onneksi kuopattiin, kun huomattiin, että Stubb oli kertonut asiasta vääriä tietoja. Tämä politiikan uusi termi tarkoittaa suomeksi sanottuna valehtelua.

AKT potkii rivinsä suoriksi ja talloo siinä hoitajat sivussa.

Eilen AKT päätti mennä irtisanomaan luottamusmiehen joka oli hyvin pahoillaan hoitajien puolesta, koska pakkolait ovat ilmeisesti tulossa AKT:n kieltäydyttyä sopimasta. <linkki>

Riitaa haastavat poliitikot

AKT:n puheenjohtaja Piirainen ei ole Suomen ainoa änkyrä. Kaksi tunnettua poliitikkoa, toinen hallituspuolueesta, toinen oppositiosta kävi Twitter keskustelua. Oppositiopoliitikko kertoi, että hän kannattaa paikallista sopimista. Tähän hallituspuolueen edustaja totesi suunnilleen niin, että "ei noista sinun puheistasi aiemmin niin ole voinut käsittää. Me voisimme mennä televisioon ja minä voin kertoa mitä olen niistä ymmärtänyt".

Meillä haastetaan kaikkialla riitaa

Sipilä on hylännyt yhteistyön – mitä nyt tapahtuu?

Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta kaatuivat. Tämän ei sinänsä pitäisi yllättää ketään asioista perillä olevaa.

Virallisesti neuvottelut kaatuivat EK:n lopetettua neuvottelut sen vuoksi, että AKT vetäytyi neuvotteluista. Tämä on kuitenkin puhdas tekosyy, sillä AKT:n mukanaolon merkitys yhteiskuntasopimukselle on puhdas nolla.

Lentoemäntä, AKT:n uusi lakkoase?

Huomenna tiistaina koittaa päivä, jota auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT kuvaa historialliseksi. Suomalaisten ja Suomessa toimivien lentoyhtiöiden matkustamohenkilöstöä edustavasta Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY:stä tulee virallisesti AKT:n ensimmäinen yhteisöjäsen.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä