Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Diagnoosi

Mikä mättää terveydenhuollossa – kansantajuisesti

Sote on kaatunut ja hallitus siinä mukana. Puhutaan sadoista miljoonista euroista, jotka on käytetty valmisteluun ja kädenvääntöön siitä mitä pitää korjata. Kysehän on siitä, että Potilaat tarvitsevat nopeasti hyvää hoitoa, jotta inhimillinen kärsimys minimoidaan ja toisaalta siitä, että säästetään rahaa – jos nykyinen meno jatkuu, niin luottoluokittajatkin alkavat pian kyselemään kulujemme perään.

En ole gynekologi, mutta...

Kulunut isompien poikien pikkutuhma slogan kuuluu: ”En ole gynekologi, mutta voinhan minä vilkaista”. Samalla tavalla tuntuu ajattelevan Irlannin entinen presidentti Mary Robinson. Hän päätyi ilman minkäänlaista lääketieteellistä tai terveystieteellistä koulutusta diagnosoimaan Arabiemiranttien hallitsijan tyttären Latifan näiden yhteisen lounaan aikana. Tällä taulapäisyydellään rouva Robinson lunasti paikkansa historiassa hyödyllisten hölmöjen kategoriassa.

Asianmukainen diagnoosi terveydenhoidon avainasia

Sote-palvelujen uudistuksessa on mielestäni yksipuolisesti korostettu palvelujen läheisyyttä, kun toimenpiteiden onnistumisen kannalta sensijaan itse pidän keskeisenä asianmukaisen diagnoosin nopeaa saatavuutta. Kun tarvittava toimenpide on tiedossa, siihen tarvittava palvelu löytyy nopeasti, vaikkapa etäältäkin.


 

Soininvaara höpsi tekoälystä 1

Yleensä fiksu Osmo Soininvaara syyllistyy pahaan yleistysharhaan tehdessään johtopäätöksiä tekoälyn kyvyistä lääketieteellisiin erittäin suppean röntgenkuvien tunnistusohjelman perusteella, kuva 1. Myös neuroverkoista Soininvaaralla on harhainen käsitys, kuva 2. Neoroverkoista on hyötyä lähinnä hahmontunnistiksessa.

Yleistysharha

 

Kun diagnoosit ovat liukuvia ja haittavaikutukset tabu

Suomi on maa, jossa lääkehaitoista ei puhuta julkisesti. Maa, jossa lääkärit eivät ota aina todesta potilaan saamia haittavaikutuksia. Olemme kehittynyt yhteiskunta, joka kuitenkin popsii masennuslääkkeitä unohtaen kriittisyyden lääkesuosituksia luodessa.

Onko Trump epävakaa?

Ei kai vaan Donald Trump ole epävakaa persoonallisuus (rajatilapersoonallisuus)?

https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/Tietopankki/Diagnoosi-tietohaku/F60-69/F60/Pages/F603.aspx

Olen huolissani, vaikka diagnoosi ei olisikaan tämä.

Asperger ja usan puolustusvoimat

USA:n puolustusministeriön työryhmä päätyi vuonna 2008 tulokseen, että Vladimir Putinilla voi olla Aspergerin oireyhtymä. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1423111190746.html?utm_campaign=t... Voiko olla enää todellista!!USA:n puolustusministeriö leikkii varhaista puuttumista,eli diagnosoi valtion päämiestä,kuten psykiatrit suomessa potilaitaan.Ilman näkemättä ja tuntematta.Nyt kyllä tietää mistä mallit on suomeenkin saatua. Kenellä se vintissä fiiraa??Mitäpä jos suomen pressasta tehtäisiin samanlainen "tutkim

Sähköyliherkkyys - jäävuoren huippu? Lääkäriliiton suositus

Itävallan lääkäriliitto antoi maaliskuussa 2012 diagnoosi- ja hoito-ohjeet sähköstä johtuviin sairauksiin. Heidän suosituksensa ottaa huomioon sähkömagneettisten kenttien krooniset terveysvaikutukset. Huomionarvoista tässä ohjeessa on suositeltavat säteilytasot makuuhuoneissa ja työtiloissa:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä