Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Elomaa

TurunSanomien peruutus päivä

 

 

Laitoin tänään emailia TurunSanomien pääkirjoituksen tekijöille

 

 

Luminen Turku 12.12.2017


Huomenta TurunSanomien pääkirjoittajat!

 

Olette varmaan saaneet kohtalaisesti palautetta maksavilta lukijoiltanne, koskien julkaisemaanne, aivan Hölmölä tasoista HelsinginSanomien teettämää tutkimusta(3.12.) jossa todetaan enemmistön Suomessa kannattavan maahanmuuton lisäämistä ja helpottamista. 

Migristä on tullut kirosana veronmaksajalle

Hienoa, loistavaa, jollei jopa mahtavaa. Mitä mahtavia uutisia taas saammekaan lukea. Turun sanomissa tänään artikkeli ilmasto pakolaisista. Migrissä on kuulemma keskusteltu asiasta, kun on nimittäin niin, että sellaista perustetta ei vielä ole kuin” ilmastopakolainen”, niin kyllä virkamiehemme niitä jo suunnittelevat. Totesivat myös jo että Somalian kohdalla on otettu ihan viime päivinä uusi ohjeistus käyttöön, joka helpottaa Somalien tänne tulemista. Ohjeistuksessa kuulemma otetaan huomioon Somaliassa pitkään jatkunut kuivuus? 

Haloo Migri. 

ELOstelijat!

Saamani  vinkin mukaisesti tänään syntynyt perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnut ryhmä voisi korvata nimensä "Uusi vaihtoehto" nimensä osuvampaan. Uusi nimi perustuisi ryhmän puheenjohtajien nimeen. Puheenjohtajana toimii Simon ELO, ensimmäisenä varapuheenjohtajana Tiina ELOvaara ja toisena varapuheenjohtajana Kike ELOmaa. Siis ryhmän uutena nimenä voisi olla ELOstelijat?

Maallikko on huolissaan

Julkaistu myös Turun Sanomissa 28.6.2016

Asianajajaliiton uusi puheenjohtaja oli siitä huolissaan, että suomalaisilla ei ole mahdollisuutta viedä riitojaan tuomioistuimeen niiden kalleuden takia (HS 10.6.), jolloin ajattelin, että onpa aikoihin eletty! Lakimiesten edustaja toteaa, että lakimiehet laskuttavat liikaa.

Näin se ikävä kyllä on.

Olisiko luova ratkaisu, että näihin hometalo-, vakuutusyhtiö-, rahoituslaitos- ja avioeroriitoihin perustettaisiin ”kotitalousoikeus”, jossa aina olisi myös maallikkotuomareita eli lautamiehiä?

Valitaan puolia


Turunnormaalikoulussa, Varissuolla tuolloin vielä Suomen parhaassa koulussa ( kaikilla mittareilla mitattuna) oli 80-luvun alussa historiankirjassa puoli sivua talvisodasta ja koko sivu jatkosodasta. Siinä sitten keskustelin aiheesta historian opettajani kanssa kahdestaan kun lähes koko muu luokka pureskeli hubbabubbaa. Tuona teini aikana aloin valita oman puoleni. Se puoli on Suomen puoli kaikessa.

Kaapin paikka

Turussa 11.2.2016

(Tämä Blogi ei käsittele/koske ns.ammatti virkamiehiä, kuten poliisit, palomiehet yms.)

Täällä Suomessa meitä on kuulemma siunattu lähes 500000 virkamiehellä. Meillä on heitä enemmän kuin Saksan-maalla yhteensä ja se on aika paljon se. 

Yön Sudet keskellämme

Julkaistu kolumni myös Turun Sanomis 12.5.2015

 

Olemmeko tottuneet ja turtuneet vuosikymmeniä kestäneeseen yötäkin synkempiin poliittisten rahavirkojen hyväkaveri-nimityksiin?

 

Kansalaiset eivät hirveästi arvosta näitä juuri ennen vaaleja tehtyjä poliittisia virkanimityksiä mitä ihmeellisimpiin virkoihin ja virastoihin. Sullemulle-systeemi luo varsinaisia yön susia tähän maahan. Ihan kuin näitä kaikenlaisia EU-virkoja ja maaherroja ei olisi jo tarpeeksi ollut tähän asti.

 

Kaikki hyvin Itä-Helsingissä

Helsingissä vähintään 70 lasta tai nuorta pahoinpidelleen, lähinnä maahanmuuttajataustaisen jengin poliisi tutkinta jatkuu varmaan vieläkin, mutta on hyvä pitää yllä vakavaa keskustelua tästäkin tapahtumasta julkisesti. Voisimme aloittaa vaikka siitä, että miten ihmeessä poliisi ei ole varoittanut ihmisiä tällaisesta ilmiöstä, kun asian vakavuus on ollut tiedossa. Selityksiä voi olla vain kaksi, joko poliisin toiminta on ollut tämän jutun osalta todella jäässä tai sitten asiaa on pelätty/kielletty tuomasta julkisuuteen. On vain ihme, että ketään uhreista ei menettänyt henkeänsä.

Ajelehdimmeko miinaan?

(Kolumni julkaistu myös Turun Sanomissa 5.7.14)

 

Jalkaväkimiinat kieltävä Ottawan sopimus oli erittäin vähän kansaa kahtia jakava sopimus.

95 prosenttia suomalaisista vastusti sopimusta, silti nämä ex presidentti Halosen(SDP) johtama”rauhanliike” tukijoineen sai aikaan sen, että pieni Suomi liittyi mukaan tähän monella tavalla maallemme kalliiksi tulevaan sopimukseen. Sekä nuoret, että vanhat armeijan käyneet miehet/naiset purivat hammasta ympäri maatamme, todeten: ei voi olla totta!

 

Keskusliikkeet ruotuun kuluttajien asennemuutoksella

(Julkaistu myös turunsanomien kolumnina 21.5.)

Lidl-kaupan ruokakori maksaa 100 euroa vähemmän kuin K- tai S-ketjun kaupoissa. Melko kylmää faktaa. Tosin kansalaiset, joilla Lidl on ollut lähellä, ovat tajunneet tämän jo kauan. Muutenhan tällainen ei olisi edes mahdollista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä