Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Epätasa-arvoisuus

Miksi avoliittoon kohdistuu vain velvollisuudet ilman oikeuksia - Kela ja Vero?

Avoliittoa eivät avioliittolain säännökset osapuolten välisistä oikeuksista ja velvollisuuksista koske miltään osin. Suoraan avoliiton perusteella ei synny oikeutta toisen osapuolen omaisuuteen, eikä avopuolisoilla ole keskinäistä elatusvelvollisuutta. Käytännössä kuitenkin avopuolison tulot otetaan huomioon tarveharkintaisten sosiaaliturvaetuuksien myöntämisessä.

Mitä saa kieltää sukupuolen perusteella?

Onko tasa-arvoa, kun jokin asia kielletään toiselta sukupuolelta?

Naisten vessat ja miesten vessat? Naisten pukuhuoneet ja miesten pukuhuoneet. Nämähän on ihan normaaleja. Naisten kuntosalit, miesten klubit? Siinäkö ne oli? Entä naisten saari?

Jos olisi saari vain miehille, olisiko se tasa-arvon horjuttamista?

Tyytyväisyyskö syynä, kun hallitus taas suosiossa

MIKSI VIHREYS KATOAA, MUTTA HALLITUKSEN KANNATUS KOHOAA? Minä syytän tyytyväisyyttä.

 

Päähallituspuolueet ovat nyt suosiossa, joten Vihreä tulevaisuus joutuu odottamaan aikaansa. Vihreät nuoret eivät vaadi tasa-arvoa avioliittoon elikkäs, että puolet puolisoista pitäisi olla naisia ja toinen puoli miehiä. Niin no sehän vasta tasa-arvoa onkin kai, se ettei sukupuolella ole mitään väliä.

 

Puheenvuoron media-analyysi: Kokoomuksen ja demarien vaalikanava

Katsellessani viidenkymmenen viimeisimmän Uuden Suomen toimituksen poimintojen listaa tuli takauma tammikuun alusta, jolloin kirjoitin ihmettelyäni valintalinjasta. Päätin siksi analysoida noin kahden viikon karusellipoiminnat eli 50 listan. Katsottuani valittujen puoluekantoja sain seuraavan tuloksen:

Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa

Katsoin yle tv1:ltä ulkolinjan ohjelman sharialakia Tanskassa ja se pisti jälleen kerran miettimään.

 

Ulospäin muslimi imaamit antavat moskeijoista ja uskonnosta positiivisen kuvan esimerkiksi medialle ja politikoille, mutta todellisuudessa imaamit näyttävät järjestäin kehottavan rikkomaan maan lakeja.
Sharialaki on heille se ainoa laki joka menee kaiken muun yli.

 

Avoin kirje Opetushallitukselle: Lasten tasa-arvo ei toteudu

Meidän perheessämme ollaan uuden tilanteen edessä, sillä kaksi pientä aloittaa kunnallisen päivähoidon. Päivät vietetään opinpolulle valmistavan varhaiskasvatuksen parissa.

Uuden Suomen toimituksen valittujen poliitikkojen suosiminen

Uuden Suomen toimitus vaikuttaisi Poiminnoissaan suosivan eräitä poliitikkoja ja tästä on tullut heille merkittävä vaikutuskanava. Millä perusteilla tähän on päädytty on minulle arvoitus ja toivoisinkin toimituksen ottavan kantaa analyysiini. Poiminnoilla on valtava merkitys siihen, kuinka kirjoitus päätyy suosituksi. Kirjoitusten määrän lisääntyessä yhä useampi niistä katoaa valtavaan bittivirtaan lähes yhtä nopeasti kuin sinne tulikin. Poiminnot sen sijaan jäävät elämään pitkäksi aikaa.

Kiinteistöveron oikeudenmukaisuus perustuslain edessä

Jälleen suunnitellaan korotuksia kiinteistöveroihin useammalle vuodelle perätysten. Mutta kuka tutkisi ensin niiden perustuslaillisuuden tällä hetkellä, koska nyt sitä kerätään eriarvoisesti asuinpaikan perusteella.

Ei huntukieltoa Suomeen!

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala  jätti yli kolme vuotta sitten lakialoitteen, jossa kasvot peittävä burka- ja niqab –huntujen käyttäminen yleisillä paikoilla kiellettäisiin sakkorangaistuksen uhalla. Toissaviikolla lakialoite nyrjähti prosessissa askeleen eteenpäin ja vaikka pääministerimme sitä vastustaakin, niin hallituspuolueen ajamana esityksenä sitä ei voi ohittaa olankohautuksella.

Maaseudun kiinteistövero, rikkoo perustuslakia

Meille on kirjoitettu hieno perustuslaki. Sen mukaan kaikkien tulisi saada tasa-arvoinen kohtelu ihonväristä ja asuinpaikastaan riippumatta. Myöskin kaikkien muiden lakien tulisi olla niin kuntien kuin valtionkin tasolla alisteisia tälle laille. "Jos jokin alempi laki on ristiriidassa perustuslain kanssa, tulee silloin lakia tulkita perustuslain mukaan". Myös kansanedustajien ja ministereiden tulisi aina noudattaa perustuslakia.

Eikö se silloin tarkoita, ettei eriarvoisuutta sallita?  Että perustuslain yläpuolella ei ole muita lakeja?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä