Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Eriarvoisuus tuloerot Sipilän hallitus

Kaikki ei nyt täsmää

Nyt ei tahdo mennä äänestäjälle jakeluun. Perustuslaki on esteenä sotessa ja kun hallitus kaatuu soteen, ei perustuslakia enää tulkitakaan tiukasti.

Äänestäjän näkövinkkelistä perustuslaki toimii tiukasti vain sote-asioissa. Mutta kun pääministeri kaataa hallituksen ei uutta hallitusta kootakaan perustuslain säätämässä järjestyksessä, vaan sovitaan porukalla yhdessä opposition kanssa, että perustuslakia ei nyt noudateta.

Jätetäänkö kepu boxin ulkopuolelle menestyksestä huolimatta

Boxin ulkopuolelta on vaikea vakuuttaa suurta yleisöä, koska ihminen on sitoutunut perinteeseen. Rohkeimmat puhuvat boxin ulkopuolelta, mutta he yleensä saavat vahvaa vastarintaa osakseen. On helpompi tajuta vanha lattea klisee todeksi, kuin oppia jotain todella uutta.

Ulkoparlamentaarisia voimia

Työministeri Jari Lindströmin mukaan meillä on havaittu ulkoparlamentaarisia voimia. Hallituksen suunnitelmat ovat saaneet ay-liikkeeltä täystyrmäyksen, vaikka hallitus on hänen mielestään ollut asian suhteen hyvin sovitteleva. Tule Lindström Sipilän ja muiden kamujesi kanssa käymään Heinolassa, niin minä näytän teille täystyrmäyksen. Tietysti näin ihan verbaalisesti ja kuvainnollisesti. Muutenkin minusta on väärin, että sinä olet hallituksessa vaikkei sinua tai puoluettasi ole kukaan äänestänyt. Eli se siitä parlamentarismista.

Miksi leipäjonot pitäisi piilottaa ja köyhiä vainotaan ?

Viime aikoina on julkisuudessa puhuttu paljon vähäosaisten ruoka-avusta ja köyhyydestä. Hyvä kun siitä on puhuttu tosin pelkällä puheella ei asioita muuteta paremmaksi vaan tarvitaan tekoja.

Syitä huono-osaisuuteen on monia, pitkittynyt työttömyys, puolison kuolema, oman yrityksen konkurssi, asunnottomuus, opiskelu, vakava pitkäaikainen sairaus, päihdeongelmat tai liian pieni ja rittämätän eläke. Siitä ei voi kuitenkaan syyttää asianomaista ihmistä. Jos ongelmiin ei saa apua niin ne useimmiten kasautuvat ja pahenevat.

Hajauta ja hallitse - Juha Sipilä

Kaupungistuminen, eli muutto kasvukeskuksiin on maailmalla ja Suomessakin käynnissä oleva megatrendi. Kun väestö asuu tiiviimmin maailma pelastuu ja tuottavuuskin nousee, mutta Suomessa pääministeri puhuu hajauttamisesta.

Mitä hyötyä Suomelle ja suomalaisille on hajautuksesta tai mitä hyötyä meille on keskittää asutus suurtaajamiin? Näitä asioita voisi ääneen pohtia, sen sijaan että vanoo joko hajautuksen tai kaupungistumisen nimiin.

Mannaa sataa

Nyt pitää antaa tunnustusta hallitukselle. Vihdoin alkaa jotain tapahtua. Kehysriihi meni hyvin, mannaa sataa taitaa olla vaalit tulossa.

Silti hallitusta vielä haukutaan, mutta kun Finnveran 1,5 miljardia on jaettu on  hallituksella taas kavereita riittämiin seuraavia vaaleja ajatellen.

Mikään ei siis muutu hallitusten aikataulutus pitää aina, ensimmäiset kaksi vuotta leikataan tiukkana ja seuraavat kaksi jaellaan äänestäjille almuja, näin valtaa pyritään säilömään.

Yhdenvertaisuus eriarvoistamisen tilalle

Taloudellinen eriarvoisuus on yksi Suomen suurimmista ongelmista. ­­­Kansalaiset vastaavat näin mielipidetiedusteluihin ja samaa toistavat monet päättäjät puheissaan. Mutta eriarvoisuus ja tuloerot kasvavat, jos niiden poistamiseen ei sitouduta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä