Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan turvalisuus

16 poliisiaseman sulkemisella yhden miljoonan euron säästö

 

Alla on siteerattu muutamia uutisia, joissa kuvattujen tapahtumien vaikutusta toisiinsa kannattaa miettiä.


1) Sisäministeriö on viimeistelemässä suunnitelmaansa poliisin toimipisteiden vähentämisestä. Jopa 16 poliisiasemaa saatetaan sulkea. Poliisihallituksen esittämät lakkautukset vähentäisivät kustannuksia yhdellä miljoonalla eurolla vuosittain.  !--break-->

www.iltalehti.fi/uutiset/2016012821029111_uu.shtml

Miksi puhutaan suulla suuremmalla?

Hallituspuolueiden taholta on kilpaa huudettu kuinka Venäjän pakotteet eivät merkittävästi vaikuta Suomen talouteen. Tai jos vaikuttavatkin, niin viiveellä. Toisin on käymässä, kuten ounastelimme.  Euroalueelta on tänään saatu todella huonoja uutisia, kun Saksan teollisuuden tilaukset putosivat vastoin odotuksia ja Italia vajosi takaisin taantumaan.

Mihin Venäjä pyrkii?

Länsimaissa on ollut viime aikoina vaikea ymmärtää Venäjän johdon aikeita. Aiemminhan Venäjä yritti parantaa suhteita länsimaihin ja houkutella läntisiä yrityksiä investoimaan maahan. Strategialla haluttiin tukea maan talouden modernisointipyrkimyksiä. Samalla keskiluokka pääsisi vaurastumaan, ostamaan läntisiä merkkitavaroita, matkustamaan ulkomailla ja kiittämään tästä tukemalla johtajiaan. Toki Putinin johtama valtaryhmittymä on toteuttanut strategiaa omaan autoritaariseen tapaansa sekä oligarkkien ja poliittisen eliitin edut turvaten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä