Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Finlandia-palkinto

Huumoriii…

Kirjailijahan on sanan käytön taituri ja Finladia-voittaja sanan käytön mestari. Jos siis Finlandia-voittaja kutsuu voittajan puheessaan ruotsin kieltä taitamattomia ihmisiä junteiksi noin niin kuin huumorimielessä, mitä se tarkoittaa?

Käsittääkseni sitä, että tämän ajan korkeakulttuurikuplassa ei edes yritetä liennyttää väestön jakautumista. Sanan käytön mestari ei ihmisiä loukkaavaa lausetta suurta näkyvyyttä saavan puheen lopuksi ajattelemattomuuttaan käytä.

Mieleni miettii mikä on sivistystä… 

Vittuiluksi meni Finlandia-palkinto

Juha Hurme sai Finlandia palkinnon ja nimitti kiitospuheessaan kielitaidottomia suomalaisia junteiksi. Pikkaisen hän myös pahastui siitä kun Sampo Terho tuohon juntti-nimitykseen otti kantaa ja vaati anteeksipyyntöä.

Haluatko ison palkinnon? Omaksu oikea ideologia!

Mikä yhdistää Miika Tervosta, Koko Hubaraa ja Juha Hurmetta?

He kaikki ovat viime aikoina saaneet oman alansa palkinnon. Vuoden tiedekynä, Vuoden yhteiskuntatieteilijä, sekä viimeiseksi Finlandia-palkinto, tänään myönnetty.  https://yle.fi/uutiset/3-9952249

Kirjallisuusihmisenä tunnen myötätuntoa  näitä hyviä kirjoittajia kohtaan.

Miksikö?

Ovathan he saaneet ison palkinnon, mainetta ja mammonaa.

Kirjojen missikisat pahinta populismia

Jörn Donner valitsi tietokirjallisuuden Finlandia-voittajaksi toimittaja Mari Mannisen teoksen Yhden lapsen kansa Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret, jossa kerrotaan Kiinan yhden lapsen politiikasta ja sen seurauksista. Niitä ovat hylätyt lapset ja torivauvat, joille etsitään uutta omistajaa. Teoksesta esitettiin lukunäyte myös palkintojen jakotilaisuudessa, ja Donnerin mielestä kirja oli ”riipaiseva”.

Yksisilmäinen tehokkuustuuba ei ole vain hallituspuolueiden ongelma

Finlandia-palkittu Laura Lindstedtin puhe on herättänyt paljon huomiota. Siitä on seurannut niin kiitosta kuin ankaraa kritiikkiäkin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä