Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Huolipuhe

Saako ihminen olla edes huolissaan?

Minä ainakin olen huolissani. Olen sitä mieltä että huolissaan oleminen on jokaisen ihmisen perusoikeus, se on ihmisen  ihmisyyteen liittyvä asia ja oikeus.

Olen sitä mieltä että sellainen toiminta joka tuomitsee huolissaan olemisen  ja yrittää estää huolissaan olijoita olemasta huolissaan, vihapuhe huolissaan olijoita kohtaan ja kaikenlainen huolissaan olevien ihmisten syrjintä ja halveksunta on tuomittavaa toimintaa.

Lukuhysteriaa ja mobiiliteknologiaa (pelastakaa naiset ja lapset!)

Teknologia pelottaa monia ihmisiä. Tätä näkökantaa edustaa "Helsingin Sanomien" mielipideosastoon päässyt Tarja Ruohosen teksti. Se kertoo itse asiassa potentiaalisesta ongelmasta. Mutta se lähestyy sitä hyvin erikoisin esimerkein ja hämmentävän pienin argumentein. Siinä puhutaan siitä miten älypuhelimeen koukussa olevat vanhemmat eivät huomioi lapsiaan.

Avuttomien uhrit

Maahanmuutossa on monia sellaisia puolia joista en pidä. Yksi niistä on ajatus siitä, että pitäisi olla armelias. Minun on aina ollut hyvin vaikeaa luottaa ihmisiin ja vielä vaikeampaa rakentaa uudestaan kerran menetetty luottamus. Tässä mielessä en pidä ISIS -taistelijoiksi lähteneiden palauttamista. Suhtaudun johonkin mielipiteitään muuttaneeseen Esa Holappaan kuin kaksoisagenttiudesta narahtaneeseen. En kykene luottamaan vielä edes Tuomas Kyröön, saati tuoreempiin käännynnäisiin.

Roolipelaajien kollektiivisesta muistista ja hieman muistakin epäonnistumisista

Sami Koponen on kristitty roolipelaaja. Pidän häntä fiksuna ja asiallisena ihmisenä jolla on yleensä mielenkiintoista sanottavaa. Hän on kirjoittanut kommentaaria vanhaan "Lauantaivekkariin". Otan sen kautta esiin asioita jotka ovat mielestäni tärkeitä. Tässä kohden olen joissain paikoissa Koposen kanssa menossa eri suuntaan. Mutta en tarkoita tätä loukkauksena.

Sosiaalityön ja elämänhallinnan "uusi ihminen"

Lainasin kirjastosta Klaus Härön ohjaaman elokuvan "Uusi ihminen". Se kertoo nuorten naisten työkodista, jonne päähenkilö (17-vuotias nuori nainen) huostaanotetaan. Tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun alun Ruotsiin.


Alla on kuvakaappaus DVD:n takakannesta:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä