Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Immoskohu

Olli Immonen takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään?

Ilta-Sanomat kertoi eilen, että kansanedustaja Olli Immonen, joka erosi elokuussa aiheuttamansa kohun jälkeen perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, aikoo liittyä takaisin ryhmään.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442796462234.html

Kesällä Immoskohun ollessa suurimmillaan, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti ravitermejä käyttäen, että puolueen eduskuntaryhmä ensimmäisessä syksyn ryhmäkokouksessaan "harjaa Olli Immosen kunnolla. Immonen erosi itse eduskuntaryhmästä, eikä "harjausta" niin ollen silloin  tullut.

Immosen selostus yhteyksistään jäi köyhäksi heränneisiin kysymyksiin nähden

Olli Immosen selvitys kohusta on kuultu. Tyydyttämättä jäi tiedonjano, joka oli herännyt Immoskohun yhteydessä.  Vastaus jäi saamatta kyysmykseen, onko perussuomalaisissa myös demokratiaa vieroksuvia.

Immonen saatiin sanomaan jotakin Suomen sisun, Sarastuksen ja Suomen kansallisen vastarintaliikkeen väliistä erosita. Sisun suhdetta "suomalaiseen fasismiin" eli Yrjö Ruudun valtiososialismiin tai Teo Snelmanin Suomen kansan järjestöön ei käsitelty.

Suomen Sisun suomalainen perinne ja germanismi

Putkonen petti lupauksensa

Pari viikkoa sitten media kuohui kun perussuomalaisten "työmies" Matti Putkonen uhkasi haastaa oikeuteen kaikki Immosta vastaan kirjoittaneet tavallisista somettajista päätoimittajiin. Kuten Pekka Vennamokin äskettäin totesi, Putkosen tyhjät puheet kuitenkin tunnetaan jo vuosikymmenten takaa.

Vinkki Timo Soinille

Mitä kauemmas perusuomalaiset siirtävät Immoskohun käsittelyn, sitä suuremmaksi se paisuu. Media etsii lisää näyttöä Olli Immosen uusnatsiyhteyksistä. Päivittäin on lööpeissä asiasta jotakin uutta. Kohu ei häviä mihinkään laittamalla päänsä pensaaseen. Immonenkin tuntuu tahallaan lisäävän löylyä kiukaaseen.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/il-immosella-yhteys-uusnatse...

Kohu loppuu vasta kun perussuomalaiset aivan itse laittavat sille lopullisen pisteen.

Käräjillä nähdään Matti Putkonen

Tiedot Immosen natsiyhteyksistä ovat pikkuhiljaa levinneet (kts. alkuperäinen juttu) ja muutama valtamediakin on uutisoinut niistä (Verkkouutisten juttu). Kirjoitin jo aiemmin blogin Immosen natsiyhteyksistä. Sen johtopäätökset pätevät edelleen.

PS-puoluekokouksessa vahva yhteishenki

Perussuomalaisten Turun puoluekokouksessa on läsnä yli 1300 äänioikeutettua jäsentä sekä kolmisen sataa muuta vierasta. Kokous jatkuu vielä huomenna.

Kokemus ensimmäisen päivän osalta on jopa hämmentävä, koska kokousväki suorastaan huokuu poikkeuksellisen hyvää yhteishenkeä ja vahvaa tahtoa.

Pääasiallisena syynä on ulkopuolinen paine. Meitä on lyöty kaikenlaisilla leimakirveillä ja painostettu kohtuuttomasti keinoja kaihtamatta. Niin sanotun immoskohun katsotaan paisuneen yli äyräitten median ja kilpailevien puolueiden toimesta.

Laitanuivaliston kansallissosialistit — maineongelma Perussuomalaisille?

Miksi kansallissosialisteja (Pohjoismaissa toimivia Kansallisen vastarinnan kannattajia) väitetään oikeistoksi. Heihinhän on vaikea (jopa mahdoton) saada sopimaan nykyisin käytössä oleva oikeisto-vasemmisto-erottelu. Sosialismi liittää heidät vasemmistoon ja klassisten sosialististien työväenaatteiden vastustaminen oikeistoon. Ryhmiteltäessä ideologioista luokkiin on myös muut-luokka, johon kansallissosialismi sopii.

Kulttuuri ja etninen homogeenisuus

Perussuomalaiset ajavat – ainakin ovat toisteiseksi ajaneet – parlamentaarisesti ja Kansallinen vastarinta eli uusnatsit väkivaltaa käyttävän kansallisen vallankumouksen avulla (miksiköhän Immonen on käyttänyt heidän retoriikkaansa?) etnisesti homogeenisen Suomen tai jopa Pohjolan tai Baltian asiaa.             

Kaikenlainen väkivalta on täysin tuomittavaa

Immoskohun laineet ovat rauhoittumassa. Näin on käymässä myös Jyväskylän rettelöinnin osalta. Nyt on loppupäätelmien aika.

Ensinnäkin käynti porvoolaisella muistomerkillä. Valokuvan perusteella siellä oli 20 henkilöä. Heidän joukossa oli kaksi perussuomalaista. Siis myös 18 muuta henkilöä. En ole havainnut, että kukaan olisi kaivellut ja julkituonut heidän puoluekantojaan. Joukossa on melko todennäköisesti myös muiden puolueiden edustajia.

Miksi ääri-ideologisesti motivoitunutta väkivaltaa ymmärretään?

Lentävän lauseen mukaan ääripäät (esimerkiksi ääri-ideologiat) ovat toisiaan lähellä – kuitenkaan ne eivät ole sama asia. Tämän unohtavat etenkin äärioikeiston salamyötäilijät, joita Suomessa riittää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä