Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Juha Sipilän esitykset

Nyt hallitus järjestää töitä laittomasti maassa oleville.

Keskusta jatkaa maahanmuuttoystävällistä Sipilän linjaa. Keskustan Kulmuni sanoi maanantaina A-studiossa, että ne, jotka saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen ja joita ei voida palauttaa, työllistetään. Eiköhän Aljazeera saa tästäkin taas mehevän uutisen. Ainakin Irakista kannattaa heti lähteä Suomeen töihin.

Lopetan tämän lyhyimmän blogini näihin sanoihin ja tunnelmiin toteamalla, että keskustan olisi jo aika selvittää sisäinen likapyykkinsä ennen kuin vahingot Suomelle tulevat liian suuriksi. Keskustan kanta lienee hallituksenkin kanta.  

Hallituksen rahansiirto ratayhtiölle asuntorahastosta on todennäköisesti laiton

Valtion asuntorahastoa koskeva laki määrittelee mihin rahoja saa käyttää. Rahaa saa lainata ja käyttää asuntorahoituksen tukemiseen. Rahaa ei saa valtion asuntorahastosta siirtää Oy Suomen Rata Ab:n taseeseen siten kun hallitus lisätalousarviossaan esittää. Onko hallitus "perustuslakitörmäilyjen" lisäksi lähtenyt tekemään suoranaisia laittomuuksia?

 

Laki valtion asuntorahastosta

Korjaus median uutisointiin: EU EI päättänyt perustaa vastaanottokeskuksia.

Mitään päätöstä perustaa vastaanottokeskuksia ei tehty EU:n huippukokouksessa päinvastoin kuin suomalainen media uutisoi. BBC:n sivuilta löytyy alkuperäinen EU:n kokousdokumentti, jossa vain todetaan, että ”…Council calls ..the Commission to swiftly explore the concept of regional disembarkation platforms,..”.

Päätettiin siis vain selvitellä onko tällainen konsepti toteutettavissa. Konsepti perustuisi jäsenmaiden vapaaehtoiseen toimintaa. Jäsenmaita ei velvoitettaisi mihinkään.

Punavihreästä jytkystä

Punavihreä jytky oli sekä hyvä että huono asia.  Jytky perustui populismiin, eikä jytkyyn johtanut poliittinen retoriikka tuonut esiin valtakunnan tai kuntapolitiikan kannalta merkittäviä asioita. 

Punavihreä jytky oli sikäli hyvä asia, että punavihreä populismi löi nyt jo hallituksessa pahasti vesittyneen persujen pölhöpopulismin.

Suomen on oltava hajautettu yhteiskunta

Juha Sipilän hajautettua yhteiskuntaa koskeva puhe keskustan puoluevaltuustossa viime viikonloppuna sai osakseen kritiikkiä. Sipilän puheen ydin oli, että koko Suomi tulee pitää asuttuna ja että Suomi voisi hakea kilpailuetua hajauttamisesta. Useat lehdet, Helsingin Sanomat etunenässä, kiirehtivät kirjoittamaan Sipilän ajatusten saaneen ”tyrmäyksen”, vaikka lehden haastattelemat asiantuntijat toteavat itsekin, että niin liikaan hajauttamiseen kuin äärimmäiseen keskittämiseen liittyy kumpaankin ongelmia.

Juha Sipilä hurskahtelee

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puhuu läpiä päähänsä, kun kertoo, että hajautus on Suomelle paras vaihtoehto. Koko Suomea ei voida nykykystannustasolla asuttaa. Ja onko edes tarpeellista. Jos nyt kerrankin harkittaisiin, eikä vain puhuttaisi joutavia, niin voisi tästäkin asiasta syntyä keskustelu.

Pääministeri itse vetäytyy ottamasta maahanmuuttajaa kotiinsa

 

U"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) lupaa antaa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi.

Sipilä kertoi asiasta lauantaina Ylen Ykkösaamussa ja vahvisti asian Helsingin Sanomille Helsingissä Yrittäjien päivän katujuhlassa Helsingin Narinkkatorilla. Turvapaikanhakijat voisivat muuttaa Sipilöiden luo ensi vuoden alussa.

Kilpailukykyloikka utopiaa

Juha Sipilä on esittänyt Suomelle 5 % kilpailukykyloikkaa. Kaunis ajatus vailla mitään pohjaa. Sipilän kaksi vaihtoehtoa ovat työnantajamaksujen vähentäminen tai al-veron nosto, eli rakenteisiin ei mennä. Luuleeko herra pääministeri, että veroja nostamalla saadaan Suomeen lisää työpaikkoja tai kilpailukykyä?

- Yksi mahdollinen keino hintakilpailukyvyn parantamiseksi on fiskaalinen devalvaatio, jossa alennetaan välillisiä työvoimakustannuksia (työnantajien sosiaaliturvamaksuja) ja nostetaan arvonlisäveroa.

Yleislakko-uhka kasvaa

 

Yleislakkouhka kasvaa

 

EK:n kaadettua 2.12. jo toisen kerran neuvottelut Sipilän hallitusohjelman niin sanotusta ”yhteiskuntasopimuksesta” (työmarkkinasopimus), on yleislakkouhka näillä eväillä ensi syksynä enemmän kuin todennäköinen. Työväestö ei voi alistua mafia-komentoon.

 

Alunperin uhka syntyi Juha Sipilän (kesk) hallitusohjelman, MTV-uutisten ristimistä, ”mafia-uhkauksista.” Niillä Sipilä sitoutui toteuttamaan EK:n ja Kokoomuksen suurimmatkin unelmat.

 

Postin Pihkalan-kaarti nurin

 

Omistajaohjaaja Juha Sipilä (kesk) joutui perääntymään Postin rikkurien käytöstä. Hyvä kun ajoissa. Niin olisi käynyt jatkossa joka tapauksessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä