Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kehitysavun leikkaukset

"Ampukaa ministerit, nuo hullut koirat!"

Näin tekisi mieleni laulaa Ultra Brata mukaillen, kun seuraan PERSKEKO-hallituksen toimintaa ja päätöksiä. 

Sisäänpäin kääntyvä ulkopolitiikka

Olen ollut ylpeä kansainvalisestä ja kansainvälistyvästä Suomesta, jolla on hyvä maine maailmalla. Tämä maine on rakennettu 50 vuoden johdonmukaisella työllä, ja nyt siitä on tuhottu iso osa alle vuodessa. 

Oppositio hankaloittaa kehitysyhteistyötä

Suomi on vähentänyt ulkomailla olevia lähetystöjä samalla, kun maailmassa globalisaatio on lisääntynyt meidän ovella suuren pakolaismäärän vuoksi. Suomen hallituksen tämän hetken hallitusohjelmassa voisi olla monesta asiasta eri mieltä, mutta enemmän kuin koskaan ollaan samaa mieltä siitä, ettei voida ratkaista tämän hetken pakolaistilannetta sillä, että otetaan ihmisiä tänne pohjolaan. Samaa mieltä ovat hallitus ja oppositio tästä.

Euroopan ja Afrikan suhde - ongelmasta mahdollisuudeksi

Me eurooppalaiset näemme Afrikan lähinnä köyhänä ja sotien repimänä maanosana, josta lähdetään massoittain kohti Eurooppaa paremman tulevaisuuden toivossa. Euroopalla koetaan olevan riittävästi omiakin ongelmia ratkottavanaan, ja siksi  sen on valvottava tehokkaammin rajojaan ja pitäydyttävä rahojen haaskaamisesta tuloksettomiin kehityshankkeisiin. Todellisuudessa kuitenkin Euroopalla ja Afrikalla on paljon voitettavanaan, jos maanosat kykenevät yhteistyön kautta hyödyntämään toistensa vahvuuksia nykyistä paremmin.

Tarzanin ja Janen seikkailupuistosta kohti nykyaikaa

Yritykset mukaan kehitysyhteistyöhön?!

Suomen tämän hetkinen taloustaantuma pakottaa meidät miettimään uudenlaisia keinoja joilla talous saataisiin taas pyörimään. Kehitysyhteistyöhön on kohdistunut leikkauksia, joiden johdosta kehitysyhteistyöjärjestöjen tulee kehittää uudenlaisia toimintatapoja tai vuosien saatossa tehty työ voi mennä hukkaan. On reilua sanoa, että hallitus tulee tarvitsemaan kehitysyhteisöjärjestöjen osaamista vaikka leikkaukset järjestöihin kohdistuvatkin. 

Joukkovoiman mollaajien poliittinen viesti: "En välitä!"

Joukkovoima-mielenosoituksen mollaajien poliittinen viesti: "En välitä"

 

Ne, jotka näkevät ympäri maata saapuneiden noin 15 000 ihmisen mielenosoituksesta vain sen banderollin jossa käytetään huonoa kieltä, tai sen yhden lipun jossa on yhteisesti sovitun vastainen kuva, eivät itse asiassa välitä näistä mielenosoittajista ja heidän asiastaan.

Kehitysapu muutettava kehitysinvestoinneiksi

Suomi maksaa kehitysapua noin miljardi euroa vuodessa. Uutisissa moneen kertaan paljastettu kehitysavun perille menemättömyys on saanut veronmaksajat vihaisiksi. Enemmistön moraalikäsityksen perusteella meillä on tarpeeksi omia ongelmia ja köyhiä, joista pitäisi ensin huolehtia. Suvaitsevaisto paheksuu vihaisia veronmaksajia, jotka eivät halua verorahojensa menevän banaanivaltioiden rikollisille.

Miksi meidän ei kannattaisi maksaa kehitysapua?

Kehitysavun kirous haihtumassa?

Hallitus ilmoitti poikkeuksellisesti kehitysaputukiin kohdistuvista säästöaikeistaan jo ennen budjettineuvotteluja. Reilua sinänsä, jotta tukea saavat kansalaisjärjestöt kykenevät ennakoimaan käytettävissä olevien varojen vähenemisen. Syytä ennakointiin todella on, sillä kansalaisjärjestöjen saamasta tuesta leikataan 43 prosenttia. Siis lähes puolet.

Oma kansa ensin

Verotusta kiristetään, leikkauksia tehdään ja palveluita karsitaan, kuitenkin maahanmuuton kustannukset sekä kehitysapu pysyvät ennallaan tai kasvavat. 

  Viime viikkojen aikana epäoikeudenmukaisuus yhteisten verovarojen käyttökohteista, on noussut yhä vahvemmin esille ihmisten kanssa keskustellessa toreilla ja turuilla. Useat suomalaiset eivät ymmärrä, miksi jatkuvasti heiltä viedään ja oman maan kansalaiset unohdetaan, kun samaan aikaan rahaa riittää jaettavaksi ulkomaille kehitysavun ja tukipakettien muodossa.

Kehitysavusta on leikattu tällä vaalikaudella jo rutkasti

Eduskuntakaudella 2011...2015 pääosin ulkoasiainministeriön menoluokkaan kuuluvaa kehitysyhteistyömäärärahaa on leikattu jo yhteensä 670 miljoonalla eurolla !!!

 

Kehitysyhteistyön määrärahat ja niiden käyttö

 

 

Kummasta luovut, Soini: EU-linjastasi vai kehitysavun leikkauksista?

Jos perussuomalaiset tulevat seuraavissa eduskuntavaaleissa toiseksi tai kolmanneksi, voi Timo Soini joutua hallitusneuvotteluissa valitsemaan tiettyjen asioiden välillä. Perussuomalaisilla ei ole käytännössä varaa toiseen oppositiokauteen ja Soini on arvellut hallituksen syntyvän kolmen suuren puolueen varaan. On myös tunnettua, että Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kannat EU-politiikassa ovat hyvin kaukana toisistaan. Keskusta ja Perussuomalaiset ovat aatteellisesti lähimpänä toisiaan, mutta niiden lisäksi kolmen suuren yhdistelmään tarvitaan vielä SDP mukaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä