Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Määrittelemätön sukupuoli

Matista Maija - ja hyvä niin

Keväällä uutisoitiin merkittävästi asiasta. Suomen nimilaki saattaa nimittäin muuttua niin, että perinteinen jako tyttöjen ja poikien nimiin loppuu. Odotin, että arvokonservatiivit olisivat raivovaahtoa suustaan kuplien vastustaneet tätä. Näin ei kuitenkaan ole käynyt. Mikä on vain hyvä, sillä uudistus on tarpeen.  

Oppitunti sukupuolesta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNOn liittokokous vaatii Suomea tunnustamaan kolmannen sukupuolen. Jostain syystä tämä on kääntynyt useiden puheessa "haluksi saada" kolmas sukupuoli tai "ehdotukseksi" kolmannesta sukupuolesta. Ihmettelijöille tiedoksi: kolmas sukupuoli on olemassa, ja ViNO haluaa sille laillisen tunnustuksen. Mutta ilmeisesti sitä ennen on pidettävä pieni oppitunti sukupuolesta.

Tasa-arvo ei ole valmis

Vihreät on tehnyt tänä viikonloppuna muutakin kuin vain eronnut hallituksesta. Vihreiden puoluevaltuuskunta hyväksyi vihreille uuden tasa-arvopoliittisen linjapaperin. Tasa-arvo ei ole valmis, ja vihreät tekee siitä valmiimman mm. purkamalla sukupuolirooleja ja vähentämällä väkivaltaa. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä