Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Matkustaminen

Matkustaminen kannattaa ja mietityttää

Pystyin tänä kesänä irtautumaan työstä jo heti kesäkuun alussa ja käytin mahdollisuuden matkustamalla Keski-Eurooppaan, josta varasin hyvin edullisen asunnon pariksi viikoksi. Jos teillä vaan on mahdollisuus lähteä matkalle, niin tehkää se.

Tehkää myös se, että ette mene vain suuriin kaupunkeihin, vaan kierrelkää pienissä kylissä ja pienissä kaupungeissa. Hintataso on vielä edullisempi ja kokemukset hienompia. Välitysfirman kautta vuokraamani asunto oli varustukseltaan 90-lukua edustava, joten tiski- ja pesukoneet puuttuivat, mutta sijainti korvasi puutteet.

Päästötöntä lentämistä lähitulevaisuudessa?


Ensimmäinen (huom.!) sähköinen koelento Suomessa tehtiin 31.7.2018, siis viime kesänä.


Tuleeko lentämisestä päästötöntä? Helsinki 6.3.2019 -konferenssi ilmoittaa, että LÄHITULEVAISUUDESSA lentäminen on päästötöntä:
https://www.maf.fi/ecological-and-electric-aviation/?fbclid=IwAR0GoeWpEN...

Onnelliset tanskalaiset pärjäävät

Kesää odotellessa hieman positiivista Tanskasta.

Tanska on ollut  ihmisten onnellisuutta mittaavien tutkimusten kestoykkönen. Tosin viime vuonna Norja kiilasi edelle. Euroopan onnettomin valtio oli Albania listauksessa sijalla 109.

Tanskaa ei ole siunattu Suomen tapaan metsillä, järvillä, peruskalliolla eikä liioin tuntureilla. Merien ympäröimän maan sää on vaihteleva, usein sateen ja  tuulen välimaastossa. Maanviljelys liitännäiselinkeinoineen on viennin selkäranka.

Me maksamme!

Eduskunnan perustuslakivaliokunta matkustaa tänään kahden päivän mittaiselle vierailulle Ahvenanmaalle "kuulemaan" jotakin... jotain sellaista, mitä ei ilmeisesti voinut lähettää sähköpostilla, kirjeellä, faxilla, tekstiviestillä, ei soittaa, ei videopuhelulla... jotain tärkeää, minkä vuoksi peräti 10 kansanedustajan on keskeytettävä työnsä kahdeksi päiväksi ja matkustettava paikan päälle kuulemaan asia.

Toivottavasti joskus selviää mikä tämä niin kovin tärkeä asia mahtoi olla.

Me maksamme!

Eduskunnan perustuslakivaliokunta matkustaa tänään kahden päivän mittaiselle vierailulle Ahvenanmaalle "kuulemaan" jotakin... jotain nsellaista, mitä ei ilmeisesti voinut lähettää sähköpostilla, kirjeellä, faxilla, tekstiviestillä, ei soittaa, ei videopuhelulla... jotain tärkeää, minkä vuoksi peräti 10 kansanedustajan on keskeytettävä työnsä kahdeksi päiväksi ja matkustettava paikan päälle kuulemaan asia.

Toivottavasti joskus selviää mikä tämä niin kovin tärkeä asia mahtoi olla.

HSL kiskoo eläkeläisiltä

Ensimmäinen varsinainen eläkepäivä, ei vielä tunnu missään, kuin kesälomaansa viettäisi. Mutta katsotaan, miltä tuntuu, kun ensimmäinen koulupäivä koittaa. Voi olla, että silloin kaipaan takaisin kouluun ja opetushommiin.

Työeläkekortti on kiva, koska sillä saa alennuksia. Ainoa asia, joka todella jurppii on, että suurin osa eläkeläisistä ei saa mitään alennuksia HSL:n liikenteessä Pääkaupunkiseudulla.

Tähän on tultava muutos! 

Suomalaiset haluavat matkustaa

Lähdin käymään Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa tänään, lauantaina 23.1.2016. Vilskettä ja vilinää oli yllättävän paljon, vaikka tarkoituksella tähtäsin viimesille kahdelle messutunnille lauantaina. Väki näytti pysyvän poissa ainoastaan samaan aikaan järjestetyiltä Caravan-messuilta, jossa esiteltiin matkailuautoja sekä -vaunuja. Kotimaan kohteet tosin keräsivät myös vähemmän yleisöä kuin eksoottiset kohteet, tai Euroopan kaupunkilomakohteet. Ei varsinaisesti yllättänyt, että Forssan seutu ei ole yhtä vetovoimainen kuin Barcelona. 

Kaksipiippuinen turvallisuus

Jopa EU-presidentti Donald Tusk on lisää valtaa halajavien viranomaistahojen mielikuvamarkkinoinnin uhri. Hän olettaa, että lentomatkustajatietojen jakaminen EU-maiden kesken parantaisi turvallisuutta. Suomessa asiaa on esitellyt ja edistänytkin virkansa puolesta sisäministeri Päivi Räsänen.

Matkusta Finnmatkoilla mutta muista olet omillasi jos jotain sattuu.

Haluaisin tässä kertoa lomamme kulusta ja finnmatkojen toiminnasta lomamme aikana. Kohteemme oli Kreikan rhodos ja siellä ixia.

Yhdeksän vuotias poikani oli leikkauksessa 2 vikkoa ennen matkaa, jolloin häneltä poistettiin umpilisäke. Matkamme alkoi 28.8 ja tätä ennen olimme varmistaneet Lapin keskussairaalasta,  että leikkaus haava on varmasti parantunut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä