Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen syrjintä

Yle on pulassa eurovaalien kanssa - taustalla Jouko Jokisen toiminta

Yle Hämeen päällikkö Päivi Kuisma ilmoitti minulle ennen vaaleja, että Yle aikoo perustaa eurovaalien medianäkyvyyden vaaliohjelmissa eduskuntavaalien tulokseen samoin periaattein, kuin menneissä eduskuntavaaleissa. Kuisman viesti kuului näin:

 

Tähtiliike on ainoa todellinen oppositiopuolue

Sain kunnian osallistua tiistaina nuorten järjestämään vaalipaneeliin Lahden yhteiskoululla. Huomautettuani koulutuskeskustelussa, että myös SDP ja vasemmistoliitto olivat mukana Jyrki Kataisen kokoomusjohtoisessa hallituksessa, joka leikkasi erityisesti korkeakoulutuksesta, kansanedustaja Mika Kari (sd.) antoi vastauksensa lomassa ymmärtää, että Tähtiliike ei ole oikea puolue. Jouduin muistuttamaan kansanedustajaa siitä, että Suomessa on sellainen jännä juttu, kuin puoluerekisteri, jossa on tällä hetkellä 19 rekisteröityä puoluetta. Ne ovat kaikki ihan oikeita puolueita.

Suomessa käydään "Krimin vaaleja"

Tänään 8.4. on YLE Hämeellä "eduskuntapuolueiden" vaalikeskustelu radiossa. Tähtiliikkeen Hämeen vaalipiirin yhteyshenkilönä sain vasta Heinolan torilla perjantaina 5.4. puskaradion kautta tiedon, että tällainen eduskuntapuolueita koskeva keskustelu järjestetään radiossakin. Tähtiliikettä ei ole kutsuttu.

PakkoruotsiJUNTIT

Miksi opiskella ranskaa?

 

-Puhutaan länsieuroopassa mm. Ranskassa, Sveitsissä ja Belgiassa. Lisäksi Kanadassa ja pohjoisessa Afrikassa.

-Sivistyskieli, filosofian suurmaa. Peter Abelardin ansioksi Aristoteleen johdatus Eurooppalaiseen filosofiaan. René Descartes, Montesquieu, Voltaire, Denis Diderot, Auguste Comte, Emmanuel levinas, Jean Paul Sartre, Claude Lévi-Strauss, Foucault, Deleuze, Rousseau, Sartre...

Nuorisolaki suoraan Orwellin kirjasta

Suomen nuorisolaki uudistuu ensi vuonna. Vielä muutaman päivän ajan Opetus- ja kulttuuriministeriö kerää lausuntoja lakiesitykseensä nuorisovaltuustoilta, nuorten parissa toimivilta järjestöiltä ja muilta tahoilta, joita lakiuudistus koskee.

Ongelma on, että lakiesitys on kertakaikkisen kammottava. Näin räikeästi syrjivää ja poliittista lakia ei ole Suomessa hetkeen näkynyt.

Arhinmäki syyllistyi ministerinä syrjintään

Perussuomalaisten Nuorten vuoden 2014 yleisavustus korotetaan 29 000 eurosta 58 000 euroon, tiedottaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ministeriö on käsitellyt uudelleen Perussuomalaisten nuorisojärjestölle vuonna 2013 myönnettyä yleisavustusta koskevaa oikaisuvaatimusta. Samalla ministeriö oikaisi vuotta 2014 koskevan valtionavustuspäätöksen. Vuoden 2013 avustusmäärää ei kuitenkaan muuteta, sillä ministeriö katsoo nuorisojärjestön toiminnan olleen silloin vasta kehittymässä. Nuorisojärjestö sai vuonna 2013 avustusta 20 000 euroa.

Ruotsissa opetellaan demokratiaa kantapään kautta

Ylen uutisissa toimittaja arvioi, että ruotsidemokraattien äänestysmenettely oli brutaali. Toimittaja siis arvioi näin Ruotsin vapaissa vaaleissa valitun puolueen toimintaa, kun kyseinen oppositioon ylimielisesti sysätty puolue ei suostunut ehdoitta tukemaan vallassaolevaa demarijohtoista hallitusta.

Aiemmin demarit muiden puolueiden tapaan olivat ilmoittaneet ja käytännön teoillaan osoittaneet, että he eivät halua olla missään tekemisissä ruotsidemokraattien kanssa. Tähän Ylen toimittajalla ei ollut mitään huomautettavaa.

KHO:n mielestä Arhinmäki toimi lainvastaisesti perussuomalaisia syrjiessään

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö hylkäsi perussuomalaisten nuorisojärjestön avustushakemuksen vuonna 2013 osaksi väärin perustein.

Perussuomalaisnuoret saivat toimintaansa avustusta huomattavasti haettua vähemmän. Ministeriö perusteli tuen eväämistä sillä, että järjestön näkemykset monikulttuurisuusasioissa olivat olleet ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa.

Perussuomalaisnuoret valittivat päätöksestä KHO:een, koska katsoivat tulleensa poliittisesti syrjityksi.

"Mulle, sulle ja mulle, muttei persuille!"

Suuria ja tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita on tekeillä, ja koko poliittisten nuorisojärjestöjen avustusjärjestelmä on päätynyt vedenjakajalle. Aletaanko avustussummia pohdittaessa tarkastaa kriteeristöä, kuten itsekin edellisessä kirjoituksessani ehdotin, vai sallitaanko häpeilemätön ja poliittisesti syrjivä mielivalta myös jatkossa?

Yksi politiikan mätäpaise puhkesi lopullisesti?

Vuodesta toiseen kokoomus, demarit ja keskusta ovat päättäneet nuorisojärjestöjen avustusten jaosta sulle-mulle periaatteen mukaisesti. Esimerkiksi viime jaossa keskustan nuoriso-, varhaisnuoriso- ja opiskelijajärjestöt saivat noin 1.150.000 euroa. Kokoomuksen ja demareiden avustukset olivat samaa suuruusluokkaa. Jopa vasemmistoliiton järjestöt saivat moninkertaisen summan perussuomalaisiin nähden. Tuo PS-nuorten saama avustus oli viime jaossa vain 29.000 euroa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä