Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Posion kunta

Vastavalitun kunnanjohtajan äitiysloma

Kittilän ongelmat potkujen antamisessa kunnanjohtajalle ovat maankuuluja. Samaa ei voida sanoa toisesta Lapin kunnasta Posiosta, jossa neljä vuotta kunnanjohtajana toiminut Heli Knutars valittiin jatkamaan tehtävässään ilman sen kummempaa kalabaliikkia.

Posion johtohenkilön valintaa voi sanoa jopa ainutlaatuiseksi. Neljä vuotta sitten Knutars ei suostunut ottamaan vastaan kuin määräaikaisen viran, johon myös suostuttiin. Määräajan loppujaksolla hän tuli "potkaisseeksi aisaan" eli tuli raskaaksi, joka sekin on tietysti määräaikainen juttu.

Posiolla tuulivoima pani kepulaisten päät sekaisin

Tämän päivän Koillissanomissa Posion kunnanhallituksen puheenjohta Olavi Lehtiniemi syyllistyy pahaan valheellisen tiedon levittämiseen, kun väittää, että Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumotessaan Murtotuulivoima kaavapäätöksen teki sen valittajien jakaman väärän tiedon perusteella.

http://www.koillissanomat.fi/uutisetkoillismaa/yllatyskaanne-olavi-lehti...

Posion tuulivoiman päätöksenteko varoittava esimerkki!

Hallinto-oikeus kumosi joulukuussa Posion kunnan tuulivoimakaavan, joka näyttää ottavan koville. Noloa asiassa on tietenkin se, että kunnanhallituksen puheenjohtaja Olavi Lehtiniemi ja kunnan hallituksen varapuheenjohtaja ja samalla toimintaympäristölautakunnan puheenjohtaja Heikki Maaninka todettiin esteelliseksi ja siksi kaatui koko kaava.

(HO:n ratkaisua en saa linkitettyä vaikka haluaisin)

Posion tuulivoimakaava kaatui hallinto-oikeudessa!

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Posion kunnanvaltuuston Murtotuulivoimalaa koskevan kaavapäätöksen. Kaavan valmisteluun osallistui kunnanhallituksen puheenjohtaja ja toimintaympäristölautakunnan puheenjohtaja, jotka samalla kuuluivat Posion yhteismetsän hallintoon.

He kyllä jääväsivät itsensä myöhemmin, mutta osallistuivat kaavan käynnistämiseen ja alullepanoon. Yhteismetsällä on suuri intressi viedä kaava läpi muiden etuja (mm. vapaa-ajan asukkaiden)polkemalla.

Posion tuulimylly kaavasta 3-valitusta

Posion kunnan hyväksymästä Murtotuuli tuulivoimakaavasta on jätetty 3 valitusta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Kaikki valittajat ovat läheisen mökkialueen Julmajärven vapaa-ajan asukkaita.

Tuulivoiman suurenergiatuotantoalueen takana on Sijoitusyhtiö Taalerintehdas, jonka tuulivoimahankkeita johtaa Pekkarisen vävypoika Fareet Daamir. Voimalat on tarkoitus rakentaa Posion yhteismetsän maille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä