Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Relativismi

Kuinka pellehysteriani meni yli

"Politiikka on puolueen asioiden hoitamista yhteisten asioiden nimissä. Politiikka on sodan jatkamista toisilla keinoilla. Demokratiassa hyvän politiikon tunnistaa siitä että hän tiedostaa, että kaikki sellaiset säädökset ja asetukset, jotka eivät sovi minun poliittiseen agendaani, ovat purettavia normeja, byroslaviaa ja järjetöntä holhousta. Kun taas kaikki sellaiset säädökset ja asetukset, jotka sopivat minun poliittiseen agendaani, ovat ajanmukaista lainsäädäntöä.

Kristinuskon varjo

Hemant Mehta blogasi siitä miten Tanskassa on tällä hetkellä ateisteja enemmän kuin teistejä. Yli 50% lukusuhteen ateistit eivät nousseet sillä myös agnostismi oli sen verran suosittua. (Vaikka agnostikkoja onkin vähiten.) Usein agnostismi liitetään "uskonnottomuuden kirjoon" ja tässä mielessä tämä klikki on valtavan kokoinen. Tämä on rehellisesti sanoen melko ällistyttävää.

Tanskalaiset ovat lasten oikeuksissa edelläkävijöitä

Sivistys työntää barbariaa vähä vähältä taaksepäin, sillä nyt näyttää sille, että Tanskasta voi tulla maailman ensimmäinen maa, jossa poikalasten rituaalisilvonta kielletään. Relativistinen suhtautuminen poikalasten oikeuksiin alkaa viimein tulla tiensä päähän, sillä Tanskassa on viimein ryhdytty sanoista tekoihin. Jos kaikki käy hyvin, kielto voi olla todellisuutta jo pian, sillä lakimuutoksen käsittely voi alkaa jo tänä vuonna.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä