Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta SSS-hallitus

Suomen puoluekenttä on täysin tuuliajolla

# Hiljattain katselimme televisiosta todella sähköistä välikysymyskeskustelua. Sosialidemokraatit ovat vihdoinkin ottaneet oikean oppositiopuolueen roolin. Puolueen hiukan kömpelön tuntuinen puheenjohtaja Antti Rinne otti ankaran ilmeen ja kertoi, että tämä SSS-hallitus on viemässä Suomea aivan väärälle tielle. Köyhiä kyykytetään ja valtakunnan hyvinvointipalveluja yhtiöitetään ja sitä kautta yksityistetään. Verot maksatetaan tavallisella kansalla. Rikkaat käyttelevät veroparatiisejaan ja osallistuvat valtakunnan talouden pelastamiseen vain jos haluavat.

Leikkaamista ja elvyttämistä – unohtuuko jotain?

(Uutisointi mouruaa vastauksia valituilta poliitikoilta – leikataan, elvytetään. Leikataan 2-9 miljardia 1] ja vain harva haluaa ottaa velkaa lisää, yllättävää. Valtiomme velka on lukuna hallinnassa, jos luottaisimme itseemme!)

Bernerin liikennesotku - kuka hyötyy?

Olen nyt illan aikana yrittänyt tutustua näihin Liikenneministeriön hankkeisiin, ja parhaillaan kuuntelen Ylellä digitalisaatiosta ja mobiiliteknologiasta höpisevää lobbariministeriä itseään.

Joku tyhjä lupaus "tietoturvaan sitoutumisesta" tuli myös. Heh. Mobiiliverkoissa nykyisellään ei edes ole tietoturvaa, mutta mitäpä viestintäministeri sellaisesta tietäisi.
 

Yksityisyyden suojan ja liikkumisen vapauden lisäksi, tässä nyt tulee mieleen muutama pointti:

Puhemies Maria Lohela ei ole mitään mieltä mistään

# Katsoimme eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan Ylen tv-haastattelun. Se oli aivan poikkeuksellinen ohjelma. En ole koskaan kuullut viidenkään minuutin haastattelua, jossa johtava poliitikko ei olisi ottanut voimakkaasti kantaa johonkin ajankohtaiseen asiaan.

Mihin joka vuosi katoaa viisi miljardia?

Hallitus kertoo ottavansa tänäkin vuonna uutta velkaa viisi miljardia euroa. Virallisen selityksen mukaan lainaraha menee "palveluiden ja hyvinvoinnin rahoittamiseksi."

Tässä koko kuviossa on eräs mystinen puoli, johon hallitus ei tahdo huomion kiinnittyvän: Mihin se viisi miljardia vuoden lopulla on kadonnut?

Suomen kauppatase, eli tavaran viennin ja tuonnin suhde vuonna 2015 oli ylijäämäinen:

Ministeri ilman omaa tahtoa

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on alkanut herättää minussa jo eksistentialistista kauhua.

Miten työmarkkinajärjestöt halvaannuttavat hallituksen päätöksenteon.

Hallituksen tärkein päämäärä, kilpailukykyloikka, eli suomalaisen työn halpuuttaminen kilpailukykyiseksi, suomalaisten työllistäminen ja valtion verotulojen kasvattaminen näyttää epäonnistuvan.

Hallitus on lopettanut pakkolakien valmistelun, eli niiden lakien joilla kilpailukyky voitaisiin palauttaa.

Heikko ja ristiriitainen johtaminen on levottomuuden ahjo

 

 

Vuoden sisään on mahtunut niin jättimäinen tympääntyminen Olli Immosen taisteluhuutoon, levottomuus uuden turvapaikanhakijatilanteen myötä, uuden hallituksen kylmä rätti kasvoille kuin yleisesti ottaen kelmeänkalpea taloustilannekin.

Miten siis liennyttää tunteita? Tietenkin osaavalla johtamisella.

Tuttua työpaikoilta, joissa on sekava johtamiskulttuuri: Työntekijät ovat huonosti motivoituneita, riitaisia ja syyttelevät toisiaan. Siellä myös kiusataan samalla kun pomo viis veisaa, saattaapi kiusata jopa ihan itse.

Ruotsista lääkkeet Suomen kriiseihin

# Näin uuden vuoden alkaessa suosittelisin suomalaisille halpoja ja hyödyllisiä opintomatkoja Ruotsiin. Siellä oppisi paljon tärkeää näiden Suomen kieltämättä hankalien taloudellisten ja poliittisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Nimillä on väliä.

Nimet ovat ajan henki. Uusia etunimiä tulee käyttöön Suomessa ja ns. sukupuolivapaiden etunimien asemaa aiotaan parantaa. Pojasta voi tulla Päivi ja tytöstä Leevi. Luen siitä Helsingin Uutisista, joka näköjään tulee pyytämättä kylään joulunakin.

Hieno esimerkki uudemmasta sukupuolineutraalista nimestä on Kuura. Muita minulle tuntemattomia nimiä ovat Apila, Kevät, Maissi, Naava ja Pihka, joita tyypillisesti on annettu tytöille. Jymy, Koitto, Kuru, Riemu, Talvi ja Tyrsky ovat poikien trendiä. Kaunis suunta uusilla nimillä. Kansan kieltä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä