Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen talousongelmat

Punaista valoa Rehnille

Elämme kummallisen mielenkiintoisia aikoja. Hallitus on viimeisen vuoden aikana leikannut, leikannut ja taas leikannut, lapsiperheiden ja yksinhuoltajien elämää kurjistettu, entisestään köyhiä kyykytetty ja meille kaikille tolkutettu, ettei kaikkiin tarpeellisiinkaan saati ylimääräisiin menoihin ole enää  varaa, kaikesta pitää säästää ja pihistää, palkkoja alentaa, jotta Suomen talous saadaan kasvu-uralle. Ja niin edelleen päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen.

Huoli Suomesta

Työnteko pitää saada kannattavaksi niin työntekijälle kuin työantajalle.

Yleisradion eilen julkaisemassa Kova talous -haastattelussa ilmaisin huoleni Suomen tulevaisuudesta. Haastattelu on, kuten arvasinkin, herättänyt monissa negatiivisia ajatuksia, mutta koen, että olisi väärin olla nostamatta kissaa pöydälle. Saamastani palautteestakin kumpuaa viesti siitä, että vaikeudet ovat todellisia. Näkemykseni pohjautuvat omiin kokemuksiini puolivuosisataa kestäneen yrittäjäurani ajalta. En lähtenyt mukaan keskusteluun tavoitellakseni etua omille yrityksilleni.

Stubb: Edessä on todennäköisesti lisäleikkauksia

Otsikko on lainattu tämän päivän Hesarista. Ollaan siis täysin Kreikan viitoittamalla tiellä. Hallitus on säästämässä ja leikkaamassa koko maan hengiltä.

Onko yleensäkään mahdollista korjata maan taloutta pelkällä leikkaamisella? Ei varmasti. Leikkaaminen, varsinkin sieltä, mistä viime aikoina on totuttu leikkaamaan, suistaa vain maan talouden kierteeseen, jolle ei näy loppua.

Leikaaminen aiheuttaa työttömyyttä, verotettavien tulojen vähentymistä ja sosialimenojen suurta kasvua. Leikkaukseta saatava hyöty voi tulla maksuun korkojen kera aivan pienen ajan kuluttua.

Suomen hyvinvointi päätöksessään?

Suomen hyvinvointi päätöksessään? 

Ovatko Pohjoismaisen "markkinasosialismin" ns. hyvinvointivaltion päivät Suomessa kuoleman kurvassa, siis epävarma tulevaisuudestaan ja jatkuvuudestaan.

Kauppatilastot kertovat, että Venäjän kauppa on Suomelle todella epäedullista

Tullin tilastot Suomen ja Venäjän välisestä kaupasta kertovat varsin yllättäviä asioita. Olemme pitkään olettaneet jopa itsestäänselvyytenä, että Venäjän kauppa olisi meidän etujen mukaisesti meille ylijäämäistä, että veisimme Venäjälle enemmän tavaraa kuin toisimme. Näin ei suinkaan ole, päinvastoin. Tällä hetkellä kauppa on meille eniten epätasapainossa juuri Venäjän kanssa, ja miljardien rahavirtojen suunta on Suomesta Venäjälle, ei Venäjältä Suomeen.  

Hallitus sentään yrittää - lakkoilijoille kelvannee vain palkankorotukset

Työntekijäosapuolta vääristyneellä tavalla edustavalla ay-liikkeella - jota eilisen A-studion perusteella ei ole olemassakaan - ja vastaavilla poliittisilla tahoilla on ollut edessään valinnanpaikka: joko myöntää kariutuneiden yhteiskuntasopimusneuvotteluiden paljastama oma kyvyttömyys joustaa huonoina aikoina vaatimustasosta alaspäin tai jatkaa vanhalla lakkotaisteluiden linjalla.

 

Maataloustuki kasvanut työttömyystukea suuremmaksi!

Näistä "talkoista" tuli mieleen tämä Suomen varsinainen musta-aukko, johon ei vahingossakaan kosketa, on maataloustuet. Sitä ei itse asiassa koskaan edes mainita näissä leikkauskeskusteluissa. Suomi maksaa EU maataloustukien lisäksi vielä miljarditolkulla omistaan pelloille levitettäväksi. Itse asiassa Suomi maksaa pelloille enemmän kuin työttömyystukea!

Sipilä herättää luottamusta

Tulevan hallituksen maahanmuutto- ja EU-linjaukset ovat nyt kasassa, ja tälläkin foorumilla esiintyneiltä ennakkopeloilta lienee suurimmalta osin selvitty ehjin nahoin. Edessä ovat Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeimmät väännöt – talousasioista ja yhteiskuntamme rakenteista.

 

Suomen vienti tarvitsee muutoksen.

Suomen vienti tarvitsee muutoksen:
kun tavarat eivät mene kaupaksi, niin viedään palveluita

Suomen kansantalous on kriisissä, koska vienti ei vedä. Vientiteollisuuden korvaaminen velanotolla on ollut meille kohtuuton tie.
Suomalaiset kalliisti tuotetut tavarat eivät mene maailmalla kaupaksi. Peliteollisuudesta ei ole meille pelastajaksi, vaikka suomalaiset pelialan tuotteet ovatkin maailmalla nyt suosittuja. Kyse on kuitenkin kansantalouden kannalta hyvin marginaalisesta ilmiöstä.

Suomen köyhdyttävä veropolitiikka nujertaa suomalaiset yrittäjät.


 

Suomi köyhtyy ja suomalainen yritystoiminta näivettyy, koska valtiovalta jatkaa kansantaloutta köyhdyttävää veropolitiikkaansa.<!--break-->

Hallituksen kehysriihisopimus vuosille 2015-2018 on karua luettavaa suomalaisyrittäjille, suomalaisyrityksissä työskenteleville suomalaisille työntekijöille  sekä koko Suomen kansantaloudelle.

Kiristystä on luvassa niin ansiotulojen ja pääomatulojen verottamiseen kuin perintö- ja lahjaverotukseen. Ikuisessa nousukiidossa ovat myös kiinteistö-ja energiaverot.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä