Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuottavuusloikka

Tuottavuusloikka

Lämpösidonnaista tuotantoa tekevässä yhtiössä tuottavuusloikka voi olla helppo ja yksinkertainen toimenpide, kuten liitteenä olevasta kuvaajasta käy ilmi.

Tästä yksinkertaisuudesta kertominen suurelle yleisölle on haastavaa, koska toimittajilla on liian kiire toimittaa jotain suurtayleisöä kiinnostavaa kuten esim. sote-uudistuksen synnyttämisongelmaa. Poliitikoille öljyn energiatehokkuus taas on punainen vaate, joka kilpailee bioenergiatalousajattelun kanssa, joten siitä ei voida keskustella.

Numeroni on 050 525 74 52.

 

Lisäys 4.3.2017

Kannattaako innovaatiot sosialisoida yliopistoille ja tutkimuslaitoksille?

Suomessa tieteen ja tutkimuksen odotetaan tuottavan entistä nopeammin ja parempia kaupallisesti hyödynnettäviä innovaatioita. Käytännössä tutkimuslaitosten osalta innovaatioiden omistusoikeus on ollut kokonaan laitoksilla. Myös yliopistoissa on siirrytty kohti samaa mallia aikaisemmasta käytännöstä, jossa innovaation omistaja oli pelkästään keksinnön tehnyt tutkija. Nykyisin omistusoikeus jaetaan yliopiston ja tutkijan kesken.

Caruna ja hinnankorotus

Tuo tuskin tuli kenellekään yllätyksenä. Monopoli voi määrätä hinnat itse ja ottaa voitot sinne minne tahtoo eli veroparatiisiin. Niin teki Carunakin. 5% tuotto on pieni kun sen voi yksipuolisella ilmoituksella (siirron hinta 100 → voitto 5%, 140 → 45%) korottaa siedettävään 45% tasoon. Saa kahdessa vuodessa verkkoon sijoitetut rahat takaisin. Kultakaivos löytäjälleen. Heikompi juttu sille idiootille joka lystin maksaa.

Lompsastani alkaa pohja pilkistellä

On ilman muuta selvää että maan asiat ovat niin ikävässä kunnossa, että jokaisen meistä on kannettava oma kortemme kekoon jotta voisimme pulasta selvitä. Jotkut näyttävät kantavan korsia kekoon, koska vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole. Viittaan tässä eläkeläisiin. Heille on jo nyt olemassa valmiit lait ja "orderit", joihin perustuen heitä rahastetaan ilman, että on enää valinnanvaraa ollenkaan olemassa.

Porsche on viisaampi kuin Suomen hallitus

Vuonna 2013 uutisoitiin siitä, että Porsche oli siirtymässä käyttämään lyhempää työviikkoa. Kokoonpanijoiden 35 tunnin työaikaa lyhennettiin 34 tunnin mittaiseksi. Syynä tähän olivat laatutavoitteet ja tärkeimpien työntekijöiden tyytyväisenä pitäminen. Aiheesta kirjoitti silloin mm. Helsingin Sanomat. 

Sipilä siirsi sakset

Jos luulitte että leikkauset ovat ohi, luulitte väärin. Sisäinen devalvaatio on vasta alkamassa, leikkaaja vain vaihtui.

 

Posti- ja logistikka-alan unioni PAU:n työehtosopimus umpeutui 31.10.2015. Työnantajan esittämät vaatimukset ovat karua katsottavaa:

 

  • Osa-aikatyöntekijöiden 20% lisätyökorvaus poistetaan.

  • Iltalisä nyt 20%. Ehdotettu ”uudistus” 0.43e tunti, eli noin 3%

  • Yölisä nyt 30%. Ehdotettu ”uudistus” 0.65e tunti, eli noin 5%

  • Lauantaityökorvaukset poistetaan.

Hallitus sakaalien ja hölmöläisten asialla?

Hallitus aikoo leikata harmaan talouden torjunnasta veronkiertäjien eduksi. Häviäjiä ovat valtiontalous, veroja maksavat yritykset ja veronmaksajat. Aikomus on tuomittu järjettömäksi. Se on myös vanhastaan tuttu Kokoomuksen ja RKP:n ajamana. Samoin jälleen esiin kaivettu ajatus hallintarekisteristä piilottaisi rikkaiden rahat verottajalta. Hallitusohjelmassa puhuttiin kauniita harmaan talouden torjunnasta. Teot ovat toista.

 

Lomarahat - Hallitus voisi oppia Nokian virheistä

Aikaisemmin tällä viikolla uutisoitiin näyttävästi Nokian johtajat tuhosivat Nokian: "Nyörejä hallussaan pitänyt ylin johtajisto erkaantui tuotteiden kehittäjistä ja keskijohdosta, kun kilpailijat alkoivat rynniä rinnalle. Keskijohto sävytti alempaa tulevaa viestiä markkinoista ja kuluttajien tarpeista sellaiseksi..."

Radio Jerevan

Radio Jerevanin innoittamana.

Täällä Radio Jerevan. Kysykää meiltä mitä te haluatte, me vastaamme teille mitä me haluamme.

Meiltä kysytään:
Mikä on tuottavuusloikka?
Me vastaamme:
Se on talouden kasvuun nostava loikka. Kuten loikat yleensä, se päätyy samaan korkeuteen mistä lähtikin.

Meiltä kysytään:
Mitä on digitalisaatio?
Me vastaamme:
Todennäköisesti analisaatio olisi oikeampi termi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä