Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkomaalainen työvoima

Miksi vain uzbekit tekevät maalausta ja tasoitusta?

YLE uutisten mukaan Uudellamaalla maalaus ja tasoitustyöt ovat lähes kokonaan uzbekistanilaisten hallussa.

Tässä on jotain mätää.

Runsaat 20 vuotta sitten olin vapaaehtoistöissä ulkomailla 18 kuukautta. Suomalainen työnjohtaja, rakennusalan ammattilainen, ohjeisti maalauksen ja tietyt tasoitustyöt, kaakeloinninkin. Mikään näistä ei jäänyt oppimatta, eikä opetteluun kestänyt montaakaan päivää per työtehtävä.

Rakennusliiton varapuheenjohtajan huti

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas on avautunut useammanikin kerran Eduskunnassa tehdystä lakialoitteesta jolla luovuttaisi ulkomaalaisen työvoiman tarveharkinnasta.

Järjettömät kielivaatimukset estävät ulkomaalaisten työllistymisen

Hallituksen ja EK:n puheet ulkomaalaisten työllistämisestä on pelkkää sanahelinää vailla minkäänlaista käsitystä todellisista ongelmista. 

Tässä yksi esimerkki oikeista ulkomaalaisten työllistymisen ongelmista. 

Ulkomaalaiset opiskelijat saatava kielimuurin yli

Helsingin yliopistossa opiskeleva Susanna Kaavi kirjoitti ulkomaalaisen opiskelijoiden vaikeuksista työllistyä Suomessa (HS mielipide 10.4.2015).

Tiemaksut ulkomaisille rekoille!

Liikenneinfrastruktuuri on kansallisomaisuutta, josta on pidettävä huolta. Mikäli teiden annetaan rapistua, vaikuttaa se negatiivisesti ihmisten hyvinvointiin, turvallisuuteen ja päivittäiseen kulkemiseen. Tällä hetkellä suomalaiset maksavat yhä lisääntyvän ulkomaalaisen raskaanliikenteen tiestöllemme aiheutuneet kulut. Mielestäni myös ulkomaisten kuljetusyritysten tulee osallistua teiden ylläpitokustannusten kattamiseen.

Suomalainen sosiaaliturva ei saisi olla palkanlisä vierastyövoimalle

Työhön kannustaminen toimii loistavasti, mutta nimenomaan ulkomaalaisen työvoiman kohdalla.  Suomessa on kannattavaa olla töissä erinäisten etujen vuoksi, koska Suomesta jaetaan sosiaaliturvaa varsin avokätisesti maan rajojen ulkopuolelle, kunhan täällä käväisee töissä. Suomalaisen verotus on korkea, kuin myös elinkustannukset Suomessa. Työttömyysluvut ovat kasvussa. Asumiskustannukset vievät melkoisen osan ansioista. Mitä tekee suomalainen, tai mitä pitäisi tehdä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä