Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Uudet työpaikat

Työn vai työttömyyden Suomi

Viimeisten tutkimusten mukaan jopa kolmasosa suomalaisten vanhoista työpaikoista on vaarassa. Oppiva tekoäly ja automaatio korvaavat yhä enemmän teollisuusammattien ohella myös valkokaulustyöntekijöitä. Samanaikaisesti syntyy aivan uudenlaisia työpaikkoja, kenties jopa vanhoja työpaikkoja enemmän.

Nyt pitäisi puhua starttirahasta

Vuosina 2013 ja 2014 perustettiin aiempaa vähemmän uusia yrityksiä. Kataisen ja Stubbin hallitukset lupasivat kääntää suunnan:

http://www.hs.fi/talous/a1413510612181

Kuitenkin taas viime kesänä starttirahat loppuivat jo puolessa välissä vuotta, koska määrärahat olivat riittämättömiä. Hallitus maksaa yrityksen perustamisesta haaveileville mielummin siitä, että he elävät toimettomina työttömyystuella:

Koulutusviennistä uutta virtaa Suomelle

Vihdoin viimein korkeakoulut pääsevät myymään tutkintoja EU- ja ETA-maiden ulkopuolisille maille ja opiskelijoille.  Tätä on odotettu, ja pitkään.  Nyt annamme laadukasta tutkintoon johtavaa koulutusta ilmaiseksi.  Selvää on, että suomalaisen veronmaksajan tehtävä ei ole maksaa venäläisen tai intialaisen nuoren opintoja.  Siksi on perusteltua, että tutkintojen myynti on taloudellisesti kannattavaa.  Tappiolla ei kannata myydä.
 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä