Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtuutetut

Kaikille oma valtuutettu

Kaikki tarvitsevat valtuutetun.  Lapset, somalit ja muutkin muualta tulleet ja muualle menneet.  Me vanhuksetkin tarvitsisimme  valtuutetun, koska ilmastonmuutos on meiltä vienyt  arvokkaan viime metreillämme jäälautalle asettumisen  eskimoiden tapaan.

Ilmastonmuutos on tosiasia.  Sitä tapahtuu vuosien saatossa jääkausista toisiin.

Kunnan valtuustojen tuoleista lähes puolet kannetaan pihalle v. 2019

Tulevissa kuntavaaleissa valitaan 8999 valtuutettua 311 kuntaan tuleviksi neljäksi vuodeksi. Näin toteutuu demokratia nykymaailmassa Suomen lakien mukaan. Mutta tulevien muutosten mukaan  demokratia ei toteudukaan, vaan tulee noin 3600 siipeilijää vuoden 2019 alusta. Miksi tähän ei varauduta, sillä valtuutuksien purkaminen tuskin onnistuu jälkikäteen.

Pikku-Kalle ja kuntavaalit

Kuntavaalit lähestyvät, ehdokkaat ovat saaneet numeronsa ja varakkaimpien ihmisten puolueiden edustajat ovat maksaneet kynnysmaksun ehdokkaaksi päästäkseen. Valtakunnassa siis kaikki hyvin, vai onko? Tuskin on, otetaanpa esimerkiksi  otsikkoon nostamani Pikku-Kalle.

Pikku-Kalle oli kodista, jossa puhuttiin arjessa hyvin kansanomaisesti. Kun kusetti, niin mentiin kuselle ja siihen tyyliin. Mutta kun oli vieraita, niin silloin piti käyttää siivoa kieltä. Niinpä Kallelle opetettiin, että vieraiden läsnäollessa ei sanota että kusettaa, vaan pitää sanoa että laulattaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä