Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Y-juna

Kalliin junasekoilun loppuhinta

Kaiken kaikkiaan liikenneministerin hätäiset junapäätökset tulivat kalliiksi Siuntiossa.

Siuntion kunnalle eipäs juupas-junaleikki maksoi puhdasta rahaa, kun jouduttiin tekemään pikaratkaisuja, jotta saimme turvattua omilla rahoillamme junaliikenteemme. Samalla menetimme ensimmäistä kertaa asukkaita. Vuosikymmeniä kestänyt asukasluvun kasvu kääntyi tappioksi sillä sekunnilla, kun Bernerin päämaja pysäytti junaliikenteen Siuntioon.

Sittemmin virhe korjattiin ja nyt Siuntio on liittymässä HSL.ään. Aika näytää saadaanko taas asukasluku kasvuun, uskon niin.

Siuntion yössä

Nyt hiljaa, hiljaa hiivitään Siuntion yössä... Eräänä yönnä Kasper, Jesper ja Joonatan erehtyivät kaapaamaan mukaansa Sohvi-tädin ja mikä seikkailu siitä tulikaan.

Sohvi-täti vei sen siuntion kylän ainoan resiinan ja Kasper, Jesper ja Joonatan lauloivat, " kun pakko on niin siepataan, ei tarpeetonta milloinkaan..."

Siuntionkylän poliisimestari kuitenkin päätti, että resiina hommattaan, vaikka kyläläiset eläisivät piukkaakin hiukkaakin niukemmin.

Arvoisa herra pääministeri

Arvoisa herra pääministeri,

 

Kerroitte koko valtakunnan median edessä torstaina 1.10.2015.

"Mikä on viestini siuntiolaisille. Viestini on se, että asia laitetaan kuntoon"

Y-juna lopettaa liikennöimisen maaliskuun 27.päivä, joten asian laittamiseksi kuntoon alkaa olla ajankohtainen.

Olen aina luottanut siihen, että valtakunnan päämiehet ovat sanansa mittaisia, niin varmasti tekin.

Olisihan se kyllä ihan kummallistakin jos alamaiset eivät voisi luottaa johtajiensa lupauksiin.

Musta Maija

Juteltiin kunnantalolla kunnanjohtajan kanssa ja todettiin, että tässä Y-juna pelissä meille on jaettu valmiiksi Musta Maija kortti ja tässä pelissä sitä ei saa annettua pois.

Jos ei tehdä itse mitään, niin ministeri ja ministeriön puksupojat sanovat, että Siuntio ei ole itse pistänyt tikkua ristiin ja jos toisaalta tehdään itse, niin sama sakki sanoo, että kun itse tekevät niin tehköön loppuun asti.

Joskus oli vaihe, että pidin ministereitä arvokkaina ihmisinä, joiden piirteisiin ei kuulu kieroilu tai valehtelu, viime kuukaudet ovatkin sitten murskanneet nämä kuvitelmat.

Rahaa kyllä piisaa, mutta ei Y-junaan

Hallitus aikoo lopettaa Y-junan ja tukun muita valtion tukemia junayhteyksiä. Toimilla on tarkoitus kerryttää yhteensä 12 miljoonaa euroa säästöä. Keskustalainen liikenneministeri Anne Berner perustelee lakkauttamista sillä, että valtiolla ei ole enää varaa tukea julkista liikennettä nykyisessä mittakaavassa.

Hanalan seisake lakkautettiin

Elettiin vuotta 1980 ja Hanalan seisake lakkautettiin, nyt eletään vuotta 2015 ja Siuntion asemaa ollaan jäädyttämässä unholaan. Silloinen Hanalan seisake oli vain nimikyltti radan varressa, kapinen polku rämeikön läpi johdatti matkustajat Korson Kulomäkeen. Talvella polku yhdessä auki tallattiin.

Seisaketta käyttivät sadat matkustajat päivittäin, muistelen lukujen olleen noin plus ja miinus 700, nyt Siuntiossa puhutaan noin kolmesta sadasta päivittäisestä matkustajasta.

Y-junalla Brysseliin

Kaikki lausunnot ja toimet viittaavat siihen, että hallitus ei peräänny Y-juna asiassa.

Tämä tarkoittaisi täyskäännöstä valtion harjoittamassa maankäytön ohjauksessa.

Siuntio kilttinä oppipoikana teki ohjeistuksen ja vaatimusten mukaisesti, osti ja kaavoitti maata radan varresta ja on kehittänyt keskustaansa aseman varteen kuuliaisesti.

Siuntion on päätöksen toteutuessa syytä viedä asia aina EU-päättäjien tutkittavaksi.

On kohtuutonta, että kokonainen kunta asukkaineen joutuu valtion hyppyleikin yksittäiseksi uhriksi.

 

Juna män jo

2.9 jokaiseen Siuntiolaiseen talouteen jaettiin Kepun aviisi Suomenmaa, jossa paikalliset kepulaiset toteavat "toimivat liikkenneyhteydet ovat kaikki kaikessa"

Läntisen Uudenmaan kunnanjohtajille ja kansanedustajille annettiin palaveriaika kepulaisen liikenneministeri Bernerin lukaaliin. Tarkoitus oli mennä keskustelemaan , kuinka junaliikenne rantaradalla turvattaisiin ja kuinka sitä voisi lisätä. Ministeri Berner päätti nähtävästi nykäistä delegaatiolta maton ensin alta ja ilmoitti medialle, että ainoa lähiliikennejuna ei enää pysähdy Siuntiossa, eikä Inkoossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä