Jussi Marttinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotasyyllisyys

Japani on uhriutumisen maailmanmestari

Tänään on vierähtänyt 73 vuotta siitä kun Yhdysvallat räjäytti ydinpommin Japanissa, Hiroshiman kaupungissa.

Pommin aiheuttami​en tuhojen tultua yleiseen tietoon syntyi sinänsä inhimillisesti ottaen ymmärrettävä, mutta vähemmän looginen tai rationaalinenasetelma:

Japanista tuli uhri ja japanilaisista ikäänkuin marttyyreja.

Yhdysvalloista tuli ikäänkuin konna ja syyllinen johonkin ennenkokemattomaan kavaluuteen.

Suomi100-infolinkit: korjaussarja YYA:n ja putinistien historianväärennöksiin

Juhlavuoden 2017 kunniaksi julkaistu ao. infolinkkilista* kumoaa selväsanaisesti  suomettuneisuuspropagandan keskeisimpiä totuudenjälkeisyyksiä, joihin jotkut 'kotiryssien' ja putinistien hyödyntämät idealistit saattavat uskoa yhäkin. Valhenarratiivia on kerrottu itsenäisyyden alkuvuosista alkaen, nyt sitä oikaistaan.

Tuntematon sotilas puolusti Suomen luomurajoja, NL aloitti talvi- ja jatkosodan

Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen sekä 1939 että 1941 aloittaen sekä talvi- että jatkosodan. Antti Rokka puolusti kotiseutuaan. 'Välirauhan' aikana 1940-41 neuvostojoukot miehittivät Viipurin lääniä ja Hankoniemeä ja valmistelivat tynkä-Suomen miehitystä 15 kuukautta. Jatkosodan Stalin aloitti 22.-25.6.1941: 

Britit suunnittelivat hyökkäystä Neuvostoliittoon vuonna 1945

- Voi luoja, kunpa niin olisi tehty! Britannian sotahistoriatoimikunnan jäsen paljastaa Liittoutuneiden suunnitelman hyökätä heinäkuussa 1945 Stalinin miehittämän Saksan itäosien halki Puolaan ja Neuvostoliittoon.* Myös yhdysvaltalainen panssarikenraali George Patton oli voimakkaasti ajanut sodan jatkamista Neuvostoliittoa vastaan Saksan antautumisen jälkeen. 

Väinö Tannerin "nuorisometsä vai nuorisofasismi"

Sotasyyllinen Väinö Tannerin säätiö järjesti "Kadonneen nuoren metsästys" luennon 16.10.2012 eli yli 3 vuotta sitten. Lue lisää. Kirjoitan tapahtumasta netistä saamani informaation perusteella.

Suomen "sotasyyllisyystuomiot" purettava 6.12.2017 mennessä

Laadin lakialoitteen  (LA 54/2011 vp) sotasyyllisyysoikeuden tuomioiden purkamisesta 13.12.2011, jota kannatti 39 kansanedustajaa. Siinä ehdotettiin säädettäväksi laki, jolla korkeimmalle oikeudelle annetaan toimivalta purkaa syytetyn eduksi ne tuomiot, jotka sotaan syyllisten rankaisemisesta annetun lain (890/1945) mukainen sotasyyllisyysoikeus on sanotun lain nojalla vuonna 1946 antanut. Ehdotetussa laissa on myös säännökset tuomion purkamisen edellytyksistä ja menettelystä. Korostan tässä yhteydessä vain lakialoitteen perusteluista vain muutamia kohtia.

Itsenäisyys!

Itsenäisyys on kansakunnan tärkein omaisuus. Se on voimavara, josta viisas kansa ammentaa tarvitsemansa voimat ja jota se vaalii huolella. Vain itsenäinen kansa voi vapaasti valita hallitusmuotonsa ja hallitsijansa, mutta se voi heidät halutessaan myös vaihtaa.

Jokaiselle maalle itsenäisyys on tärkeä. Tulevaisuutta ajatellen on suuri virhe ajaa itsenäisyyttä sodalla tai muulla väkivallalla. Se aiheuttaa vain koston kierteen, josta irrottautuminen voi olla työn takana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä